Tájékoztatás az üveghulladék-gyűjtő konténerek helyszínének változásáról

Tisztelt Lajosmizsei Lakosok!

 

Immáron hosszú ideje sajnálatos módon az a tapasztalat, hogy a városban 3 helyszínen kihelyezett, kizárólag üveg gyűjtésére szolgáló konténerek nem rendeltetésszerűen vannak használatban. Az edényekre matrica került felhelyezésre, ezzel is tájékoztatva a lakosokat, hogy milyen hulladék helyezhető el bennük. Bizonyára mindannyian egyetértünk abban, hogy semmi keresnivalója nincs a konténerben és annak környékén sem állati tetemnek, ürüléknek, hamunak, hogy csak egy pár rossz példát megemlítsek. (Remélhetőleg a kommunális kukákba sem rakja bele senki ezeket.) A kommunális szeméttel szennyezett üveghulladékok nem alkalmasak a szétválogatásra, tehát újrahasznosítás nélkül a hulladéklerakóba kerülnek ártalmatlanításra. A hulladékgazdálkodási közszolgáltató fentiek miatt nem vállalja az edények ürítését.

Az üveghulladékok szelektív gyűjtésének lehetőségét nem szeretnénk megszüntetni, azonban a jelenlegi rendszeren változtatni kényszerülünk fenti okok miatt. Az üveggyűjtő konténerek szeptembertől új helyszínre kerülnek, a Tűzoltóság előtti bekamerázott közterületre.

Kérem mindenki szíves megértését, egyúttal a szelektív üveggyűjtő konténerek rendeltetésszerű használatát, a környezettudatosabb szemlélet-és városkép reményében.

 

 

Basky András sk.

polgármester

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.