TÉLI NAPFORDULÓ ÜNNEPE LAJOSMIZSÉN

2016. december 21.-én a tűzoltósággal szemben, ősi hagyományainkhoz híven megünnepeljük a fény ünnepét, és persze Kerecsent. (Ne csodálkozzatok azon, hogy ez a szó annyira hasonlít a karácsony szavunkra.) A gyülekezés 17 órától lesz, a máglyát 18 órakor gyújtjuk meg. Mindenkit várunk, hívunk. Ha tudtok, hozzatok magatokkal egy kis kínálni valót, mert jól fog esni.

 

Aztán ha meggyújtjuk a máglyát, az igazán szerencsések mélyen belenézhetnek a tűzbe, a tűzben megláthatnak egy kaput, amin lelkeink átlépve találkozhatnak őseink szellemével. A még szerencsésebbek talán magával az Egy igaz Istennel is, akihez fohászkodva kérhetik, hogy minél többünkben gyúljon fény, de ne csak az elmékben, hanem szellemünkben és a lelkünkben is. Soha nem volt ennyire szüksége a magyarságnak, sőt Európának arra, hogy saját tudatára, identitására ébredjen. Utolsó reményünk az Egy Isten. Hozzá az út, ősi hitünkön keresztül vezet, melynek során közbenjárását kérhetjük dicső őseinknek, Attilának, Árpádnak, Mátyás királynak, Hunyadi Jánosnak, Zrínyi Miklósnak és persze sorolhatnám oldalakon keresztül a neveket, mert vannak bőven.

De a tűzkapun túl találkozhatunk saját felmenőink szellemeivel is, akikkel jó lesz egy kicsit elbeszélgetni, tanácsot kérni tőlük, ebben a tanácstalan világban. Persze mindenki megfogalmazhat titkos vágyakat, kéréseket is. Én elárulom nektek, hogy miben kérem majd az Egy Isten közbenjárását. Nos, ha megengedi, hogy átlépjek a tűz által megnyitott dimenziókapun, akkor bizony én elé állok, ránézni ugyan nem merek, hisz azonnal elégnék, de a szeretetének melegségét nem csak a lélekruhámon, hanem szellememen és lelkemen is érezni fogom, Aztán csak azt mondom: dicső Öregisten, ne nézd gyarló jelentéktelen bűnös személyemet, de hallgasd meg kérésem. ADD, HOGY FENNMARADHASSUNK MI MAGYAROK, ADD, HOGY FENNMARADHASSON EURÓPA ,ÉS PERSZE, LÉGY KEGYES A VILÁG ÖSSZES NÉPÉHEZ ÉS NÁCIÓJÁHOZ IS.

Persze tudom, hogy a legnagyobb kérés, amit ott megfogalmazhatunk, az nem lehet más, csak ez!

HÁT GYÜLEKEZZÜNK, FOHÁSZKODJUNK, MAGUNKÉRT, ÉS MINDENKIÉRT!

Zsigó Viktor

Kategória: Friss, helyi, kultúra | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?