Térfigyelő kamerát a Telepi útra!

A Telepi út vasút felőli végén élők, ottani ingatlantulajdonosok és a klábertelepiek közös akaratukkal fogtak aláírásgyűjtésbe, hogy az önkormányzat térfigyelő kamerákat telepítsen a Telepi út végére, szemmel tartva az azon és a vasúti átkelőn zajló forgalmat.

Igencsak megromlott a közbiztonság errefelé az utóbbi időben.

Néhány eset, amiről a rendőrségi sajtóosztály nem tett említést:

– a környékbeli erdőkből minden télen milliós tételben lopják a fát;

– az egyelőre nem működő feldolgozóüzembe előbb betörtek, majd az elfogott, később szabadlábon védekező tettes visszament, és jelentős összegű rongálást végzett bosszúból. Ismét elfogták, ezután csapatával a szomszédos erdőben lopás közben érték tetten. Továbbra is szabadon jár-kél!

– az egyik ingatlanra új kerítést épített a tulajdonos. Ellopták a kerítést. Újra bekerítette, azt is ellopták, ismét;

– a városból kiáramló illegális szemét jelentős része szintén itt távozik a városból;

– számos gyanús jármű közlekedik erre, nem kizárt, hogy a helyi kábítószer kereskedelemmel is összefüggően.

Indok van bőven! Persze kifogás is lehet, hogy ez nem volt betervezve az idei költségvetésbe, de a legolcsóbb, online, akár egy okostelefonon is követhető 4 kamerás kamerarendszer 30 ezer forintba sem kerül!

Szinte minden környékbeli aláírta az íveket, igazi összefogásról beszélhetünk! A mindösszesen 65 aláírást tartalmazó íveket június 7. péntek reggel személyesen visszük be a városházára.

Hozzátenném, hogy a Pacsirta utca végére sem ártana egy térfigyelő kamera. Kérdés, hogy ott is szükség van lakossági aláírásgyűjtésre, vagy a városvezetés belátja a szükségességét anélkül is.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.