Új utca Lajosmizsén: Galagonya utca

Nem hiába pedzegettük az elnevezetlen utcák problematikáját nemrég, bár teljesen komolytalanul, az önkormányzat kellő szakmai komolysággal konkrét intézkedésekbe is fogott!

Első lépésként január elsejétől a vasúttól nyugatra lévő, a Bartók Béla utcával párhuzamos, a Vasút utcából nyíló, már belterületté minősített utca kap nevet. Ez lesz a Galagonya utca.

Belusz László, a terület önkormányzati képviselője úgy tájékoztatott, hogy ezt jövőre több közterület is fogja követni, a Bartók Béla utcától a Kodály irányába elterülő közterületek a zenei élet jeles képviselőiről (nem, nem Kocsis Tiborról, róla nem lehet), a ladánybenei út irányába eső részek pedig vadvirágok, növények lesznek, ezzel is segítve a tájékozódást. Az itt lévő házak jelenleg Bene ***. házszámozással rendelkeznek, ami nagyban nehezíti a tájékozódást.

Mindezzel együtt megszűntek a Barakk telep és Újváros elnevezések, ami a város déli részén voltak, ezek Telepi út elnevezést kaptak, hiszen földrajzilag ott találhatóak, a hetvenes években épült szociális bérlakások elnevezései voltak korábban.

A lakcímváltozással kapcsolatos adminisztratív teendők a lakosoknak anyagi terhet nem jelentenek, viszont be kell jelenteni az összes illetékes banknál, biztosítónál, közműcégnél!

Úgy gondolom, hogy ezek a változások aprónak tűnő, de jelentős lépések az érintett lakosok életében, növelik az ingatlanok értékét, és nagyban megkönnyítik a mindennapi életet, egy baleset esetén (amikor egy mentőautót kell elnavigálni) pedig egyenesen életet menthetnek!

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

8 hozzászólás a(z) Új utca Lajosmizsén: Galagonya utca bejegyzéshez

 1. sváb szerint:

  Okmányirodában a lakcímkártya, háziorvos, NAV, MGSZH, MVH (a mezőgazdasági pályázatok, támogatások miatt!), falugazdásznál az őstermelői igazolvány megújításakor (most lesz aktuális), jogosítvány, nyugdíjfolyósító, munkaközvetítő, munkahely, minden forgalmi, útlevél, bankkártya, pénzintézet, minden biztosító, akivel szerződéses viszonyban áll(ingóság, ingatlan, jármű, utánfutó, motor), minden szolgáltató, akinek a szolgáltatását igénybe veszi ( víz, csatorna, villany, gáz, kommunális hulladék, kábel tv, UPC, stb. Társadalmi szervezeteknél, egyesületeknél a tagoknak be kell jelenteni a lakcímváltozást. Gyerekeket is átjelenteni a gyermekintézményeknél és a személyes irataikat, TB kártyájukat meg kell újítani, hasonlóan, mint az eltartónak, szülőnek. Elnézést, ha valamit kihagytam a felsorolásból.
  Földhivatalban a tulajdoni lapokat át kell íratni!!!!
  Végére hagytam azokat, akiknek tartoznak!:-) Az adósnak is jelentsék be, hogy a lakcím ugyan megváltozott, de a tartózkodási hely nem. 🙂

  • Szőrös Zoltán szerint:

   Köszönöm a teljesebb felsorolást, ebből nyilván mindenki azt válassza ki, amije van. Ezen én is végigmentem, nem vészes, mindenképp kell az önkormányzat hivatalos levele a címváltozásról!

 2. sváb szerint:

  Hiába lesz új közterület elnevezés, ha pl. 8 db 21-es házszám található egyazon utcában….szerintem….vagy nem?….olyan bizonytalan vagyok….:-)

  • Szőrös Zoltán szerint:

   Tudtommal azt is folyamatosan kezelik, Kovács Gáborral az élen. Ebben mondjuk a helyi lakosság is tud segíteni azzal, hogy JELZI a dolgot. Önkormányzat irányába, Kovács Gábornál elsősorban.

 3. sváb szerint:

  A Földhivatali tulajdoni lapok átíratását az önkormányzat oldja meg a polgámester által írt levéllel, melynek tartalmaznia kell az testületi döntést, és a változás csoportos átvezetését kéri a polgármester, megjelöli a hrsz-okat. Díjköteles, 6600,- hrsz-onként, melyet az ingatlan tulajdonosa köteles fizetni.

  • Szőrös Zoltán szerint:

   Mivel a cikk azt írja, hogy a lakosokat nem terheli költség, vélelmezem, hogy ezt átvállalta az önkormányzat.

   • sváb szerint:

    Reméljük. A Földhivatal állam az államban. Ha valaki értékesíteni kívánja, vagy olyan szerencsétlen, hogy ingatlantulajdonosként elhalálozik, nagy zűrzavar keletkezik az adásvétel vagy a hagyatéki eljárás során.
    Most reménykedhetünk, stb., de konkrétan utána kell járni. Nem rosszindulatból jeleztem, hanem mások is póruljártak, más területről! A rendeletek képlékenyek és nem ügyfélérdekeltségűek…szerintem…stb. 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.