Vendégségben Tasson

Június 7-én szombaton fellépő vendégként jelentünk meg Lajosmizséről Tasson.

Már az úton elénekeltek a Rózsa Sándor Citerazenekar és az Őszirózsa Népdalkör tagjai minden éneket, dalt, amelyet majd az ünnepségen fognak énekelni. Bizakodó jókedvvel érkeztünk meg Tassra, ahol régi barátként fogadtak a vendéglátók bennünket. Jóformán még meg sem találtuk a számunkra kijelölt helyet, amikor már vendégmarasztaló pálinkával, pogácsával kedveskedtek mindenkinek. A több évtizedes baráti szál, amely a népzene művelése köré, a közös érdeklődés, a közös öröm köré fonódott össze, nagyon sikeres, stabil barátság táptalaját eredményezte és élteti mai napig.

Erre az alakomra egy órás videó felvételt készítettem, amely hamarosan megtekinthető lesz, reményeim szerint itt ezen a helyen.

Az ünnepi műsorban a Rózsa Sándor Citerazenakar és az Őszirózsa Népdalkör kiemelt elismerést, hangsúlyozott köszönetet kapott a Tassiak részéről is.

Ilonka néni négy évtizedes tevékeny életét külön méltatták, méghozzá nagyon szép elismerő szavakkal.

Amikor a citerások és népdalosok együtt fellépnek, akkor szinte már előre megmondható, hogy sikeresen fognak szerepelni. Így történt ez most is!

Nyugodt lelkiismerettel mondhatom: A legjobbak között szerepeltek most is!

Hatalmas nagy tapssal köszönték meg a műértő népzenészek, akik a közönséget is alkották, hiszen mindegyik csapat fel is lépett, nem csak pusztán jelen volt.

Tass polgármestere elégedetten állapította meg, hogy vannak még, akik a népzenei hagyományokat ápolják, énekeikkel, zenéjükkel életben tarják és átadják a fiatalságnak a magyar kultúránknak ezt a részét.

Az ünnepi ebéd elfogyasztása előtt már az elmaradhatatlan táncolás, kötetlen beszélgetés, a házasságuk évfordulóját, születésnaposokat megköszöntő zenés mulatozás szintén a jelenlévők kedvének fokmérőjét jelezte.

Okányi Szilágyi Józsi bácsi is elismerő kedves szavakkal köszönte meg a lajosmizseieknek a jól sikerült műsorukat, majd kijelentette, hogy jövőre sem lehet kihagyni a népzenei, népdalos találkozót.

 

Nagy élményt jelentett minden megjelentnek, nézőnek, fellépőnek ez az esemény!

Lajosmizse, 2014. június 10.

 

Sólyom János

Sólyom János videói, a második rész első néhány percétől jönnek a lajosmizseiek:

Köszönjük a cikket és a videót!

Kategória: Friss, helyi, kultúra, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?