Vigyázz, agresszív fatolvaj!

A képen látható középkorú, alacsony nőt 2020. február 3-án kora délután sikerült tetten érni, miközben épp megrakta a babakocsit a fiatal akácosból kivagdalt faágakkal. A környezetből ítélve nem ez volt az első útja a Telepi út menti erdőbe, és saját bevallása alapján már más erdőgazdálkodó is elkergette, amikor lopni akart.

Mindenki figyelmét felhívom, hogy a nő a rendőrség emlegetésére agresszívvé vált, a fűrésszel hadonászott. Szerencsére a perceken belül kiérkező rendőrök jelenlétében lecsitult. Sajnos elmeállapota miatt gondnokság alá van helyezve, így tetteinek várhatóan nem lesz jogi következménye (ha valakinek sérüléseket okoz a fűrésszel, vagy egy fahasábbal, akkor sem). Elmeállapota ugyanakkor nem akadályozta meg abban, hogy fát menjen lopni, és akkurátusan megrakja a babakocsit! Úgy vélem, tisztában van vele, hogy bármit megtehet, és akár a tulajdonossal szemben erőszakkal fellépve sem minősül tette felfegyverkezve elkövetett rablássá, mint egyébként (ezért is nem szoktak a fatolvajok erőszakoskodni, inkább csak némi hőbörgéssel egybekötve, a zsákmányt hátrahagyva kereket oldanak, ha tudnak).

Köszönöm a rendőrség gyors intézkedését, és sajnálom, hogy a jog megköti a kezüket ez esetben (feljelentés persze történt, de ez legfeljebb a gyámhatóság számára lesz jelzés, hogy valami nincs rendben). A tisztelt erdő- és ingatlantulajdonosok figyelmét pedig ezúton is felhívnám a nőre, hiszen ha üres babakocsival vándorol valamerre, akkor lehet hogy terepszemlét tart, vagy lopni megy.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.