A lajosmizsei általános iskoláról a testületi ülésen

Ennél a cikknél egyedi kivételt teszünk a hozzászólások moderálásánál. Lehet név nélkül hozzászólni! Természetesen ha valaki törvénysértő módon szól hozzá, a hozzászóló személye kinyomozható, de az ehhez szükséges adatokat csak bírósági végzés ellenében leszek hajlandó kiadni. Célom az, hogy a szülők és a pedagógusok őszintén, esetleges retorzióktól való félelem nélkül feltárhassák álláspontjukat! Teszem ezt a kivételt azért, mert az iskola helyzete meghatározza a város jövőjét! A bejegyzést kiemeltem, mert a jogszerű út (szabályos helyreigazítás kérése, a helyesnek vélt információk hiteles dokumentumokkal való igazolása) helyett egy hozzászólásban egy magát igazgatónőként feltüntető személy jogi következményekkel próbált arra bírni, hogy a cikk és a hozzászólások ne jelenjenek meg. (Alant olvasható.)– Szőrös Zoltán laptulajdonos

Igen, van szép cirkalmatos neve, de igazából amikor még úgy hívták, hogy Lajosmizsei Általános Iskola, akkor még jól csengett, és ha a középiskolába onnan mentünk, rangot jelentett.

Ma nem így van. A még éppen regnáló, és az elmúlt évek alatt elmérgesedett helyzetben vezetőként felelős igazgató asszony bár nem akar tudomást venni róla, de szervezett buszjárat hordja a diákokat Kecskemétre, plusz ott vannak az egyénileg közlekedők, menetrend szerinti busszal járók. Ez óriási probléma!

Anno 1100 feletti volt az iskola létszáma, ma 800 körüli. A város lakossága nem csökkent. Ennyire elöregedett volna Lajosmizse pár évtized alatt? Aligha!

Kellő mértékben tájékoztatja a várost? HOL? Évekkel ezelőtt kerestem már meg: együtt akartam működni az iskolai újsággal, hogy a versenyekről hírt adhassak: zárt ajtók. Szponzoráltam volna madáretető-építő versenyt: Lajosmizsén válaszra se méltattak, két A/4-est nem voltak hajlandóak se kinyomtatni, se a “tisztelt” igazgató asszony a telefont fel nem vette, hogy bevigyem-e kinyomtatva, ha már ennyire szegénység van. Ménteleken tárt karokkal fogadtak! Ott vezetik az iskolát.

Sorolhatnánk sokáig!

Érdemes megnézni a videót, és reménykedjünk, hogy egy új igazgató majd meg tudja kezdeni a restaurációt az elődje után.

A videót 1:50:00-tól érdemes nézni iskola ügyben!

Kategória: Friss, helyi, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?