A Prímás utcán is várják a csodát!

Ismét kaptam egy gazdagon dokumentált olvasói levelet. Természetesen ezeknek a jelzéseknek létezik hivatalos rendszere, hiszen lehet e-mailt írni a lajosmizse@lajosmizse.hu e-mail címre, lehet jelezni a területileg illetékes képviselőnek, évente van közmeghallgatás is, de polgármester úr is szívesen meghallgatja a panaszokat soron kívül is, akár az utcán leszólítva is, ezt rendszeresen el szokta mondani, és így is van.
Valamiért azonban a lakosság úgy tapasztalta, hogy mindez mit sem ér, hiszen írásos önkormányzati képviselői beadványok is hatástalanok sok esetben, és csak a teljes sajtó- illetve közösségi média nyilvánosság tud akkora nyomást gyakorolni az önkormányzatra, hogy bizonyos karbantartási kötelezettségek, amiket magától is el kellene végezzen, megtörténjenek. 

Nos, ha ennek így kell történnie, akkor lapunk továbbra is szeretettel várja a fotókkal illusztrált (ezáltal bizonyítottan valós) megkereséseket, hiszen ezzel is tudjuk segíteni a városvezetés munkáját, hiszen az irodában a gép előtt is látják, hol van nagy baj.

Jöjjön hát a soron következő levél:

Tisztelt Szerkesztőség! A Prímás utca és a piactér környékén is történhetne csoda! 4 ház van az utcában a régi zálogház előtt és amilyen út – nevezzük így – elfogadhatatlan. Az eső után az ember a saját udvarába nem tud bejönni, és ugye belterületről beszélünk, elég központi fekvéssel. A piactéri parkolás is katasztrófa főleg ha esik az eső az emberek a sárba ragadnak ahol parkoló van kialakítva a vasút melletti részen szinte vízbe áll. A vizes árok nagyon szuper ötlet, de ha a víz gödörbe áll, nem folyik oda, meg hatalmas részt elvesz, hogy parkolni is nehéz oldalt. Az önkormányzatnál süket füleket tálalunk, de súlyadót kérnék de nagyon. Ma reggel (03.09. hétfő) már valami változás történt: a piactéren új deszkákat helyeztek az asztalokra mert 1 hete egy magánszemély megosztotta, érdekes ha valami a facen megjelenik történik változás, reméljük most is. Elég sok képem van az utcánk állapotáról. Köszönöm előre is!
Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.