Rendszeresek lesznek a fokozott közúti ellenőrzések Lajosmizsén

Számos lakossági panasz, lakossági és képviselői beadvány érkezett az önkormányzathoz az elmúlt időszakban, amelyben különböző notórius közlekedési szabálytalanságokra szerettek volna gyógyírt a lakosok.

Megkeresésünkre Nyári Zsolt c. r. őrnagy, a Lajosmizsei Rendőrőrs mb. parancsnoka az alábbi biztató választ adta:

A lakosság és az önkormányzat jelzéseit is figyelembe véve fokozottabb ellenőrzések kezdődtek meg Lajosmizsén, jelentős eredményességgel. Nem csak a gépjárművezetőket, a szabálytalan kerékpárosokat is ellenőrzik kollégáink.

Az ellenőrzések nem csak a főbb útvonalakra, de azokra az utcákra is kiterjednek, ahol számos lakossági panasz érkezett a szabálytalanul közlekedőkre, tehát ellenőrzésekre a város egész területén lehet számítani.

Az ellenőrzés  kiterjed az iratok érvényességére, a megengedett sebességre, az ittasság ellenőrzésére, a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv) használatára és az esetleges kézben tartott mobiltelefonért is megállítja a közlekedőt a rendőr.

Reméljük, ennek köszönhetően kiszűrhetőek lesznek a közlekedésből a szabálytalankodók, hogy mindannyian biztonságosan hazaérhessünk!

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.