A Zöld Város projekt várható ütemterve

Lakossági fórumon tájékoztatták tegnap a lakosságot, és a felmerülő kérdéseket is megválaszolták a városvezetők és a kivitelező képviselői.

Hosszú évek után végre elkezdődik a Zöld Város projekt kivitelezése Lajosmizsén. 2020. Július 20-án ünnepélyes alapkőletétellel kezdődik a kivitelezés, majd augusztus elején kezdődnek a munkálatok, párhuzamosan a Városház téren, az Iskola tó partján és a piactéren.


A Városház tér környékén augusztus folyamán először az új parkolókat létesítik, illetve a Régi Városháza előtti parkolót nyitják meg a Mizsei utca irányába. A jelenlegi parkolókat majd csak azután szüntetik meg, várhatóan valamikor szeptemberben, hogy a létesülő új parkolók a lakosság számára már használhatóak. A Mizsei utcát az Attila utcával összekötő tóparti útszakasz várhatóan legfeljebb egy hétre kerül lezárásra, amíg az út alatti közműátvezetések megvalósulnak. A Városház téri társasházak parkolói várhatóan végig használhatóak maradnak. A munka dandárja várhatóan 2020. novemberrel lezajlik, és 2021 tavaszra már csak a kertészeti, parképítési munkák maradnak praktikusan, időjárástól függően.


Az Iskola tó partján augusztusban azok a munkák kezdődnek el, amelyek partszakaszai az augusztus huszadikai rendezvények által nem érintettek. Augusztus végén a maradék helyszíneken is elkezdődnek a munkák. Itt is az lesz az irányelv, hogy míg a főbb műszaki feladatok még idén novemberig megvalósulnak, a kertészeti, parképítési munkálatok és a térbútorok elhelyezése 2021 tavaszára várható.
A piactéren (Szent Imre téren) előbb a zsibpiac területe kerül rendezésre (addig az árusok a zöldségpiacra szorulnak), szintén augusztusi kezdéssel, várhatóan szeptember közepe-végéig, majd térfélcsere után a zöldségpiaci részen folynak a munkálatok, és a teljes piac az immár megújult zsibpiaci részen fog zajlani egészen tavaszig.
A Szabadság tér és a Coop előtti parkoló rendezésének kezdete várat magára mindaddig, amíg a kért állami plusz támogatás meg nem érkezik a pályázathoz, így annak ütemezése csak azután lehetséges.
A kivitelező Gomép Kft. hangsúlyozott célja, hogy a kivitelezés a lakosság számára a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon, ezért a munkákról, várható lezárásokról lapunk is folyamatosan igyekszik tájékoztatni az olvasókat!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.