Baleset a felüljárón

A korábbi Y elágazásnál, a régi 5-ös és az autópálya kereszteződésénél lévő felüljárón baleset történt:
egy motoros elé kanyarodott szabálytalanul az újabb kamionparkolóba igyekvő kamion, a tiltó táblát semmibe véve. Ez általában csak bosszúságot okoz a szabályosan közlekedőknek, hiszen feltartják a forgalmat, hirtelen lassításra késztetve mindenkit, kanyarodáskor jellemzően nem férnek el a saját sávjukban akkor sem, amikor szabályos közlekedési irányban elhagyják a parkolót, Kecskemét irányába kanyarodva.

Kíváncsian várjuk az illetékes hatóságok tiltó tábla kihelyezésén meg záróvonal felfestésén túli megoldásait, mert ezeket a kamionosok semmibe veszik, hiszen a tiltás mellett nem kínál számukra alternatívát, tehát olyan módot, hogy megközelíthessék Kecskemét irányából érkezve is az újabb kamionparkolót, anélkül, hogy túlmenve meg kellene fordulniuk valahol az 5-ös főúton (ami szinte lehetetlen egy kamionnal). Egyúttal érdemes lenne a régebbi kamionparkoló megközelítését is megkönnyíteni, például egy kanyarodósáv kijelölésével a Kecskemét felől érkezők számára.

Megoldás lehetne egy körforgalom elhelyezése a felüljáró Lajosmizse felőli végétől nem messze, ahonnan mindkét kamionparkoló irányába biztosítanák a közlekedést, továbbá biztonságos tempóra is lassítaná a forgalmat a felüljáró tövénél, hasonlóan a Ceglédi út külső végénél lévő körforgalomhoz.

A műholdképen nagyszerűen látszik az út és a két parkoló helyzete.

A jelen helyzet ugyanis további balesetekkel fog járni, csak idő kérdése!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?