Balesetveszélyes új árok a Pacsirta utcában

Úgy tűnik, ma csak ilyen baleset megelőző napom van.

A Pacsirta utcában ezerrel csatornáznak, megemlékeztünk már erről, hosszában felmarták, így még keskenyebb lett, járda csak kis szakaszokban van, így mindenki az amúgy is keskeny aszfaltcsíkon jár gyalog és kerékpárral is, a keresztirányú átvágásokat pedig úgy aszfaltozták vissza, hogy hol lapos, hol pedig fekvőrendőr jellegű. Volt róla szó, hogy nagyobb eső esetén a város felőli végén kisebb beltenger van, nincs hova lefolyjon a víz.

 

Gondolhatta is a városvezetés, hogy ezt orvosolni kellene. Nagyon bölcs gondolat, csak támogatni tudjuk. Majd jött a megvalósítás (végülis milliók mennek el a városban belvízelvezetésre). Először a csatornázás miatt felmart útburkolaton tárták fel az árkot, napokra, a fal tövében. Jómagam azt hittem, hogy valamit javítani kell a csatornázáson. De ma az ott lakókkal beszélgetve kiderült, hogy még véletlen sem! Az lett volna a csapadékelvezető árok, ami szikkasztó rendszerű lett volna, tehát nem elvezette volna a vizet, hanem elnyelte volna. Érthető okokból megreklamálta ezt az, akinek a fala tövébe ásták. Be is temették hát, és ástak egyet a másik oldalon, olyan egy ásónyom széleset és mélyet, pár méter hosszan. Meg egy kis gödröt a sarokra, feljebb a dombon, bár oda nem tudom, mi folyik majd, mert az alja lehet olyasmi magas, mint a Pacsirta utca aszfaltja pár méterre. Persze majd az első nagyobb eső megmutatja, mit ér a rendszer.

IMG_20140903_180028

Ez csak hasztalan

IMG_20140903_180008

Félő, hogy a karók és a szalag nem lesznek hosszú életűek. Bal szélen az első árok helye.

Amiért balesetveszélyes: a keskeny hosszanti árok az amúgy is keskeny utcatorkolatot keskenyíti még, és egy nagyobb eső esetén továbbra is egybefüggő vízfelület lesz, ami alatt nem látszik az árok. Sima homok van ott, ha megázik, nagyon könnyen beomlik a kerék alatt a széle (legyen az autó vagy kerékpár)! Aki nem tudja, hogy ott árok van, és belehajt, vagy a legszélére (akár csak egy kerékpáros, ha lehúzódik egy kocsi elöl), garantált a baleset!

Kérem a lakosságot, fokozottan vigyázzon!

Hogy mi lenne a megoldás ott? Egy ráccsal fedett akna, ami a szomszédos Bajza utca árkaiba, ahonnan az belefolyhatna a belvízelvezető rendszerbe. Ha odaér a csatornázás, akkor ott úgyis lesz talajbolygatás elég.

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?