Betöréshullám Lajosmizsén – rendőrségi tájékoztatóval

Lakossági információkat kaptam arról, hogy számos betörés történt Lajosmizsén a közelmúltban, ugyanakkor a rendőrségi hírekben ezekről nem kaptam tájékoztatást. Külön rákérdeztem hát, és az alábbi tájékoztatást kaptam, lényegében 24 órán belül, amiért külön köszönet!

Tisztelt Szőrös Zoltán!

 

Megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

 

A rendelkezésre álló adatok alapján 2015. január 23-án 18 óra 15 perc és 19 óra közötti időben ismeretlen elkövető Lajosmizsén, a Zrínyi utcában található egyik ingatlanba betört és a házból aranyékszereket tulajdonított el. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizse Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

 

 

Három nappal később ismét egy Zrínyi utcában történt bűncselekményről értesítették a rendőrséget. A rendelkezésre áll adatok szerint 2015. január 26-án 11 óra 30 perc és 19 óra 30 perc közötti időben ismeretlen tettes Lajosmizsén, a Zrínyi utcában lévő egyik családi házba megpróbált betörni, azonban az ingatlanba nem sikerült bejutnia. Az ügyben lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

 

A Lajosmizse Rendőrőrse fokozott rendőri jelentéttel, valamint a közterület-felügyelő, polgárőrök, illetve lovas és gyalogos településőrök helyi erőinek bevonásával lép fel a közbiztonság megerősítése és a további bűncselekmények megelőzése érdekében, továbbá folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

 

 

Tisztelettel:

 

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

 

A megtisztelő tájékoztatást köszönjük, munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget kívánunk!

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?