BRAVÚROS PONTSZERZÉS A MEZŐKÖVESDI OROSZLÁNBARLANGBAN

Elrajtolt a 2017/18. évi NB-I/B-s kézilabda bajnokság, s mindjárt egy bravúros, meglepetés eredménnyel rukkolt ki a MIZSE KC csapata.
                  MEZŐKÖVESDI KC   –   MIZSE KC      26-26 (14-14)
Mezőkövesd, 600 néző.        Vezette:Rontó- Szanyi.
Mizse KC.   Lengyel – Drabant 3, Benke 9, Tamás 4, Szajbert 2, Ács 6, Bán 1.
Csere:         Podoba (k), Istvanovszki (k)- Scheuring 1, Takács, Szórád, Nyitrai, Almási,
                    Veszelszki.
Edző:           Avar György
Kiállítás:      10 ill. 8 perc.
7m-es:         5/3 ill. 2/1.
A papírforma szerint nem sok esélye volt csapatunknak a tíz évi NB-I-es szereplés után kieső mezőkövesdiek ellen, de sikerült rácáfolni erre.Bár a hazaiak szereztek vezetést, de jól tartottuk magunkat.Közel tíz percnyi játék után 3-3 volt az eredmény, úgy, hogy Lengyel már a második hazai büntetőt ártalmatlanította. A hazaiaknak nem ízlett a csapatunk nyitott védekezése, s a 12. percre már 3-7 volt az állás! A  hazaiak mindent megtettek az eredmény megfordításáért, de remekül tartottuk négy gólos előnyünket egészen a 26. percig (10-14). Sajnos a félidő hajrájában elkövetett néhány egyéni hiba miatt megtorpantunk, a hazaiak könyörtelenül kihasználták hibáinkat, s a szünetre már döntetlen állással vonultak el a csapatok.
        Szünet után mindenki arra számított, hogy a kövesdiek érvényesítik a papírformát, s átgázolnak csapatunkon. Szerencsére játékosaink nem így gondolták, és két gólos előnyt harcoltunk ki, pedig még büntetőt is hibáztunk a II. félidő elején.A hazai publikum (úgy 600-an), űzte, hajtotta csapatát, akik ki is egyenlítették az állást. Ezután három mizsei gól következett, amivel kissé sikerült lehűteni a kövesdi “B-közepet” de még messze volt a vége. Gigászi küzdelem folyt a pályán, s a hazai erőfeszítéseknek köszönhetően az ötvenedik percre ismét egalizálták az eredményt (22-22).Tombolt a közönség, s bár ismét vezetést szereztünk, fáradni látszott csapatunk. A hazaiak hosszú idő után át is vették a vezetést, sőt az 57. percben már 25-23-ra növelték előnyüket! Eldőlni látszott a két pont sorsa, de Benkéék ezt másképp gondolták: utolsó erőtartalékaikat is mozgósították,és remek hajrával, a sírból hozták vissza az egyik pontot!
Avar György:  Rendkívül örülünk a bravúros pontszerzésnek, ugyanakkor bosszantó
                       egyéni hibákkal mindig magunkra húztuk ellenfelünket.Igaz, hogy a
                       végén a hazaiak is megtették ezt a szívességet nekünk, így igazságos
                       döntetlen született, ami számunkra nagyon-nagyon értékes!

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?