Drámai küzdelem után döntetlen a FRADI otthonában!

NB-I/B férfi kézilabda mérkőzés:
FTC- Primavera Mizse KC  28-28 (16-17)
Budapest, Elek Gyula Aréna, 100 néző.        Vezette: Arnold,- Kosztend.

PMKC:         Lengyel- Drabant 6, Varga J. 3, Varga Z, 1, Bak 1, Benke 9, Gigler 2(2/1).
Csere:          Erdélyi(k)- Bán 1, L-Kovács 1, Bujdosó 4 Vujasin, Szórád, Farkas, Takács (2/0),
                    Feró.
Edző:           Tóth Edmond
Kiállítás:       6, ill. 18 perc.(!!!!!!)
7-m-es:         6/4 ill. 4/1.

A bajnokság harmadik fordulójában a dobogóra pályázó, eddig 100%-os Fradihoz látogatott a Mizse KC csapata.Szinte vibrált a levegő a csarnokban a csapatok bemelegítése alatt! Látszott, hogy a két jóformában lévő csapat nagy mérkőzést fog produkálni.A valóság azonban mindent fölülmúlt,hiszen elképesztő végjátékban, hihetetlen izgalmak közepette szerzett(vagy vesztett???) pontot a mizsei csapat!
A hazaiak kezdtek jobban,két góllal elhúztak,de a mieinknek helyén volt a szívük: öt perc elteltével 4-2-re vezettünk! Rendkívül nagy iramú volt a játék, s csapatunk nemcsak tartani tudta a vezetést de a 17.percben már öt gólos volt az előnyünk(13-8).Közben, mint kiderült-sérülés miatt- elvesztettük egyik legjobb játékosunkat, Varga Jánost. Tóth Edmond edzőnek át kellett szervezni a csapatot,s bár a huszadik percben még öt góllal vezettünk (15-10),a hazaiak jobb félidei hajrával egyenlíteni tudtak,de Drabant góljával még mizsei vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.
Szünet után a hazaiak kihasználva a sorozatos emberelőnyüket,fokozatosan elhúztak, s az 50. percben már 24-20-ra vezettek,s eldőlni látszott a mérkőzés.Szerencsére azonban nem így gondolták játékosaink, és utolsó erőtartalékaikat is mozgósítva egyenlítettünk, majd az 56. percben a vezetést is átvettük (26-25), sőt az 59.percben Bujdosó remek góljával 28-26-ra vezettünk! Ekkor időt kért a hazai edző: a folytatásban rögtön kiállították csapatunk legeredményesebb játékosát, Benkét, akinek ez már a harmadik büntetése volt, így mehetett zuhanyozni… ráadásul még büntetőt is dobhattak a hazaiak, amit Lengyel Zoli megfogott! Egész pályás emberfogásra jöttek ki a hazaiak, akik labdát szereztek, s máris 27-28.Közép kezdés után L-Kovács ziccert hibázott, így a Fradinak még egy támadási lehetősége maradt, de sikerült labdát szereznie Giglernek, aki előre vágta magasan a labdát, -gondolva, hogy lejár az idő, de de mennyezetet ért a labda, így bedobást hajthatott végre a Fradi kapusa, aki a visszarendeződő vendégek között indította szélsőjét, aki az utolsó pillanatban gólt szerzett, döntetlenre mentve csapatának a mérkőzést!

Tóth Edmond edző:
Egy rendkívül változatos mérkőzésen vagyunk túl. Jól kezdtünk, de Varga J, korai kiválását nagyon megéreztük a mérkőzés hátralévő részében.Szünet után kissé hitetlenül támadtunk, ezért a hazaiak átvették a vezetést, 24-20-ra elhúztak.Ezután feljavult a védekezésünk,hatalmas akaraterőnknek köszönhetően, visszavettük a vezetést, de a hazaiak óriási szerencsével az utolsó pillanatban egyenlíteni tudtak emberelőnyben.
Gratulálok csapatomnak a hihetetlen küzdeni tudásért, és hogy elhitték, hogy hogy van keresnivalónk a ferencvárosi “oroszlán barlangban” is, ráadásul úgy, hogy kulcsjátékosunk korán kivált!

Kategória: Friss, helyi, sport, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?