Ismét felzúgnak a zebrák

Olvasónk jelezte – nagyon szépen köszönjük – hogy mai nappal elkezdték felszerelni hangjelző berendezésekkel a gyalogátkelőket, így a felújított átkelők ergonómiában és biztonság tekintetében ismét elérik a ’90-es évek színvonalát.

Korábban cikkünk szólt róla ugyanis, hogy a ledes rendszer elhelyezésekor nem gondoltak a látássérült, gyengénlátó társainkra, így a hangjelzés megszűnt.

Szerencsére ez most megoldódik. Az illetékeseknek köszönjük. Ezzel együtt érthetetlen, hogy lehetett engedni a cserét úgy, hogy megszűnjön a hangjelzés, és ezzel megnőjön a balesetveszély.

 

Talán elmondható, hogy számos munka, többek közt útjavítás zajlik gőzerővel a városban és a külterületeken, de például a gréderezésre ma is volt panasz, a Kláber felé tartó út rosszabb, kevésbé járható lett a beavatkozás után, mint előtte. Az illetékest értesítettük, helyszíni szemlére és intézkedésre kaptunk ígéretet. Meg fogjuk nézni, mire jutottak.

Az illetékes viszont elöljáróban elmondta: jelenleg nem ideális az időjárás a homokos utak rendbetételére, azok túl szárazak a rendelkezésre álló géppark számára., illetve a meglévő eszközök sem a leginkább alkalmasak, nincs meg a tárcsázás-gréderezés-hengerelés (közben szükség szerint locsolás) műveleti sorhoz minden eszköz.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért pont most? Az út rossz volt egész nyáron.

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?