Drámai küzdelemben pontszerzés (vagy vesztés?) a bajnokjelölt ellen…

Sorozatban már a harmadik mérkőzését játssza a bajnok jelölt ellen a Mizse KC csapat. Két vereség után meglepetésre pontot szereztünk a PLER-BUDAPEST ellen.

 

MIZSE KC – PLER-BUDAPEST 26-26 (15-14)

 

Lajosmizse, 100 néző, vezette: Felhő – Öcsi

Mizse KC:   Koncz (k) – Imregi 2, Scheuring 3, Benke 6(3/3), Hollós 2, Bán 1, Vancsics 9(5/3)

Csere:          Mátrai (k), Lengyel (k) – Tokai, Szórád, Polyák, Zsolnai 2, Takács, Drabant 1

Edző:            Avar György

Kiállítás:       10 perc ill. 10 perc

7m-es:          8/6 ill. 9/6

 

Kezdés után a papírforma látszódott beigazolódni a mérkőzésen, hiszen a 12. percben már 5-8, majd a 20. percben már 6-12 volt az állás a vendégek javára. Avar György edző ekkor kért időt először, s remekül fanatizálta csapatát, mert ami ezután történt a félidő végéig, az nem mindennap látható. A bajnok PLER ellen 9-2-es szériát produkáltak Vancsics vezérletével a mizsei fiúk, és egy gólos pihenőre térhettek pihenőre. Szünet után – érezve a bajt – gyorsan átvette a vezetést a fővárosi csapat, de nem tudtak elhúzni, és a 40. percétől ismét a Mizse irányította a mérkőzést, fokozatosan elhúztak, és az 53. percben már 24-20-ra vezettek. Sajnos elfogyni látszott az erő, és a vendégek mindent egy lapra feltéve küzdöttek az eredmény megfordításáért. Fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, és 26-25-ös állásnál kezdődött el a véghajrá, az az utolsó perc. Utolsó erőtartalékainkat is megmozgatva 7-m-est sikerült kierőszakolni, de Vancsics lövése a kapufáról levágódott, és az ellenfél indíthatott ellentámadást, és ők is büntetőt harcoltak ki. Sajnos ők éltek a lehetőséggel, egyenlítettek, de már idő híján elszállt a lehetőség a hazai gólszerzésre, s maradt a végeredmény a 26-26-os döntetlen.

 

Avar György: Előzetesen örömmel elfogadtuk volna a döntetlent, ám így kissé keserűen vesszük tudomásul az eredményt, hiszen oda ajándékoztunk egy pontot a bajnokjelöltnek. Csapatomat csak dicsérni tudom, emberfeletti teljesítményt produkáltak.

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.