Elzárták a csatornázók a Kupa-falut

Tegnap, mikor összefutottam dr. Adonyi Lajossal, aki háromszorosan érintett az ügyben (alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, és a Víziközmű társulás elnöke), a csatornázás munkafázisairól beszélgetve említettem a sejtésem, hogy egyszerre fog lezáródni a Pacsirta utca vége, és a Bartók Béla utca vége, teljesen elzárva a város nagy részét. Lajos akkor nem hitte, hogy ez ilyen szerencsétlenül jönne össze, de sajnos kedd kora délutánra megvalósult a brigádok és a munkafázisok szerencsétlen együttállása.

Kettő óra tájban kértem dr. Adonyi Lajostól bármiféle sajtóközleményt, vagy lakossági tájékoztatót, amint megkapom, itt közreadom. De azt mindenképp hozzátenném: semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapott a lakosság arról, hogy itt ilyen mértékű lezárása lesz egy egész városrésznek, csak a munkálatok állásából lehetett sejteni. De pl. a Bartókon én még délben haza tudtam jönni, míg kettő előtt már le volt zárva.

Mivel hivatalos közleményünk nincs, az alábbi javaslatokat tudom tenni a város megközelítésére szerda délelőtt mindazoknak, akik a Kupa falu (zeneszerző utcák) és a hozzá kapcsolódó tanyavilág felől mennének be. Merthogy arról a legkönnyebb csapdába kerülni.

A Vasút utca, és az ahhoz kapcsolódó helyi növény nevű utcák bár csábító lehetőségnek tűnnek, de a Vasút utca Bartók felőli vége is kérdéses átjárhatóság szempontjából. A Prímás utca- Pacsirta utca sarka jelenleg le van zárva.

Hivatalos kerülő utak csak a Ladánybenei út/Baross tér felé észak-nyugatról és a Telepi út (esetleg Beneszél utca), de biztonsági okokból inkább a Nyíri utca délről. Igen, ez konkrétan a város két széle, tehát ha valaki a Kodály utcából menne a városba, eldöntheti, hogy északról vagy délről kerüli-e meg a várost.

A Kálmán Imre utca végén a vasúti átkelő csak a google térképein meg a vágyálmainkban létezik, egyébként nem.

terkep0202

Létezik persze arany középút, a Pacsirta utca külső végéről a vasúti töltés mentén egy keskeny, egy sávos, rossz állapotú, nem hivatalos út, ami a Hobby kocsma mellett elhaladva a Prímás utcához vezet, de ez igen lassan járható, mert elég rossz az állapota. Továbbá a Pacsirta végétől kezdve pár száz méteren át olyan keskeny, hogy autóval egy gyalogost elkerülni is kihívás, két autó nem fér el egymás mellett. De leszögezném, ez nem hivatalos út. tehát a kivitelezők csak a város két szélén hagytak hivatalos kerülőutakat, ami sok-sok km kerülőt eredményez a rossz és burkolatlan utakon az egész városrésznek!

Remélem, senkihez nem kell siessen a mentő errefelé!

A kivitelezőknek gratulálunk a nagyszerű időzítéshez!

Aki esetleg telefonon is szeretné ezt megtenni, vagy érdeklődni a lezárások aktuális helyzetéről, annak íme egy idézet a ma kézhez kapott HÍRLAP-ból:

“Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben a csatornázással kapcsolatosan észrevétele, kérdése merülne fel, akkor szíveskedjen a Duna Aszfalt Kft. képviselőjét Móczár Lászlót keresni a 0620/363-28-38-as telefonszámon.”

 

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?