Gyermekek a gyermekekért – fellépett a Jászok együttes

Gyermekek a gyermekekért

A Katolikus Karitász idei „Gyermekek a gyermekekért” elnevezésű akciója keretében  december 22-én a fővárosi Magyar Szentek templomában, 250 rászoruló gyermeket ajándékoztak meg. A  csomagokat, amit a Katolikus Karitász felhívására gyerekek állítottak össze, Erdő Péter bíboros,  Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete és  Écsy Gábor országos igazgató, valamint Soltész Miklós  egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára  adtak át.

Erdő Péter bíboros hangsúlyozta, karácsonykor Jézus Krisztus születését ünnepeljük. „Ő a legnagyobb ajándék, akit Istentől kapott az emberiség. Jézus születésével azt ünnepeljük, hogy Isten magára vállalta a mi emberi sorsunkat, mert annyira szeretett minket.”

Az ünnepség gyermekeknek szánt programját a Jászok együttes szervezte meg,  amely állt  ménteleki gyerekek nagy sikerű Vándorbetlehemes játékából és a Jászok együttes zenei kíséretéből, valamint játékos táncházából. Az eseményről beszámolt az M1, Duna, HírTV, Echo, Bonum, Kossuth rádió is, valamint a Katolikus Karitász és a Magyar Kurir felületei is. Az program további érdekessége még az, hogy a Jászok együttes játékos táncházába bekapcsolódott Erdő Péter bíboros is és Soltész Miklós államtitkár  is egy rövid időre. Soltész Miklós úr külön is gratulált a zenekarnak az Ifjúsági Világ Találkozón való részvételért ahol a Jászok együttes  táncházakat zenélt.

Jászok együttes, fotók: www.magyarkurir.hu

“Benned égnie kell annak, amit lángra akarsz lobbantani másokban” Szt. Ágoston

Kategória: Friss, helyi, jász, kultúra | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?