Helytörténeti pályázat

PÁLYÁZAT

Múlt-Jelen-Jövő

A Lajosmizsei Helytörténeti és Kulturális Egyesület, a Fekete István Sportiskolai Általános Iskola, valamint helyi vállalkozók támogatásával pályázatot hirdet felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában. A pályázat célja Lajosmizse múltjának és jelenének megismerése, népszerűsítése, természeti és társadalmi környezetének és azok egybefonódásának modellezése. A létrejövő pályázati alkotásokkal hozzá kívánunk járulni a helyi emlékezet ébren tartásához, a közös értékeken és kultúránkon alapuló identitás erősítéséhez és a lokálpatriotizmus felélénkítéséhez. 

 A pályázat témakörei:

  1. Családom és településem története;
  2. Lajosmizse város a jelenben és a jövőben;
  3. Lajosmizse természeti értékei.

A meghirdetett pályázatra beküldhető Lajosmizse (Felsőlajos) történetének bármely korszakát érintő, oktatási, kulturális, közművelődési, gazdasági területéről, intézményeiről, infrastrukturális és környezeti fejlődéséről, fontosabb eseményeiről, egy-egy családról, annak jelesebb személyiségeiről írott tanulmány, képzőművészeti alkotás, videó, hangfelvétel (pl.: interjú), egyéb pályamunka (pl.: újságcikk, riport, fotódokumentáció, honlapterv, irodalmi alkotás). Pályaműveket hagyományos írott és digitális formában lehet benyújtani. Képzőművészeti alkotások (rajz, festmény, plakát, kisplasztika stb.) esetén képi dokumentációt – 2-3 db fénykép, videoklip -, és szöveges leírást kérünk. Hagyományos kézirat esetén, annak terjedelme: 1-2 ív (40-80.000 leütés, szóközökkel), nagyobb volumenű feldolgozás esetén maximum 3 ív. Az eredeti képzőművészeti alkotást a zsűri kérésére kérjük majd bemutatni. Nagyméretű fájl küldését a Google Drive megosztóhely segítségével, a pontos melléklet vagy Drive-link megjelölésével kérjük beadni.  Kérjük a pályázókat, hogy benyújtáskor jelöljék meg, melyik kategóriában kívánnak pályázni!

Pályázati feltételek: A pályázat nyilvános, kortól, végzettségtől függetlenül bárki részt vehet, írók, szerzők és művészek, a Helytörténeti és Kulturális Egyesület elnökségi tagjain kívül. A pályaművek eredeti alkotások legyenek, korábban megjelent, zsűrizett vagy bemutatott alkotásokat nem fogadunk el! A jelen pályázati felhívásra egy pályázó csak egy alkotást nyújthat be.

A pályaművek beérkezés határideje: 2021. június 30.

A pályázat benyújtásának módja: Kéziratot és digitális anyagot a Lajosmizsei Helytörténeti és Kulturális Egyesület székhelyére, 6050 Lajosmizse, Szabadság tér 12., és email címére kérjük: muzeum.lajosmizse@gmail.com

A pályázat díjai: A pályamunkák felnőtt, ifjúsági (14-18 éves) és gyermek (9-14 éves) kategóriában lesznek értékelve, kategóriánként I. és II. helyezett. A díjak: pénzjutalom, ajándék, vásárlási utalvány, polgármesteri különdíj.

Eredményhirdetés a 2021. évi Lajosmizsei Napok keretén belül.

A pályázattal kapcsolatos további információkat az érdeklődők az egyesület elnökségétől és az iskola vezetőjétől kaphatnak. Tel.: 20/9-529-442; muzeum.lajosmizse@gmail.com; plichta.ildiko@lajosmizseiskola.hu

Lajosmizse, 2021. február 25.

Szponzorok: Lajosmizse Város Önkormányzata, Ancsin János, Bagó István, Csire Vince, Csorba Bt., Kiss Cukrászda, Kollár Csaba.

Kategória: Friss, helyi, Pályázat/játék | A közvetlen link.