Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal rendelkezők figyelmébe

Tisztelt Asszonyom/Uram!

 

Az Izsák-Kom Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási közszolgáltató (a továbbiakban: közszolgáltató) elküldte önkormányzatunkhoz a lakossági kintlévőségeket tartalmazó nyilvántartását.

 

Napokon belül kiküldésre kerül a díjhátralékkal rendelkező lakosok részére az újabb felszólító levél, melynek kézhezvételétől számított 8 nap után, további felszólítás nélkül kezdeményezi a közszolgáltató az adóhivatali behajtást.

 

 

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 52. §(1) bekezdése alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlanhasználót terhelő díjhátralék és az azzal összefüggésben megállapított késedelmi kamat, valamint a behajtás egyéb költségei adók módjára behajtandó köztartozásnak minősülnek.

 

A tartozás összegét a NAV mindenképpen behajtja. Lehetősége van az illetékes földhivatalnál a jelzálog bejegyzését kérni, ami további szolgáltatási díjköveteléssel jár, illetve személyautókra is terhelheti a követelést. A NAV eljárás elindításával a tartozás összege meg is duplázódhat.

 

 

Kérem Önt, hogy amennyiben még nem rendezte tartozását, saját érdekében mielőbb szíveskedjen rendezni azt, hogy ne járjanak a néhány napon belül meginduló behajtások Önnek jelentős többletköltségekkel és kellemetlenségekkel.

 

Tájékoztatom, hogy a díjhátralék befizetését csekken és a közszolgáltató Lajosmizse, Szent Lajos u. 29. szám (bejárat a Kossuth Lajos u. felől) ügyfélszolgálatán is megteheti nyitvatartási időben, csütörtökönként 9-11 óra között.

 

 

Lajosmizse, 2015. szeptember 07.

 

Tisztelettel:

Basky András s.k.

polgármester

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?