Idén is ügyeljünk kutyáinkra!

Bár aki felületesen olvassa el a jogszabályokat, vagy azt nem is, csak a hírek főcímeit olvassa, azt gondolhatja, csendes lesz az idei szilveszter, azokat el kell keserítsem!

Mint a hazai szakportálon olvasható alapos jogszabályelemzés is megmutatja, az egész évben üzletekben szabadon vásárolható 1. és 2. kategóriás tűzijátékok (a csillagszórótól és konfettikilövőtől kezdve egészen a kisebb rakétatelepekig) magánszemélyek számára magánterületen (a kijárási tilalom miatt praktikusan otthon) idén szilveszterkor is felhasználható lesz.

Mindemellett minden jogszabály csak annyit ér, amennyire betartják, és pirotechnikus a talpán, aki a hangja alapján megkülönböztet egy még éppen 2. kategóriás, vagy már éppen 3. kategóriás rakétát.

Így aztán az idei szilveszter bár remélhetőleg csendesebb lesz, de várhatóan nem csendes. Javaslom tehát a kutya- és állattulajdonosok az éves szokott rutin szerint győződjenek meg a kerítések épségéről, legyen telefonszámos nyakörv a kutyusokon (nem csak a kötelező chip a bőrük alatt), egy friss fotó se árt, ha a facebookon keresnénk másnap a jószágunk. Mindezen óvintézkedéseket nem helyettesíti egy álhír megosztása a közösségi portálon!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.