Közmeghallgatás helyett

A közmeghallgatások mindenkori legunalmasabb programja a diavetítés szokott lenni, ami jellemzően közel egyórás, a sok kötelezően belelapátolt töltelék miatt a néhány oldalnyi érdemleges információ már csak nehezen szűrhető ki a tompuló figyelem miatt. A közönség kínzására remek, végül is nem az a cél, hogy elmenjenek sokan, hanem hogy minél zökkenőmentesebben letudják a kötelezőt. Idén szerencsére mi magunk időzíthetjük a vetítést, kedvünkre pörgethetjük tovább az érdektelen részeket.

Idén a járvány miatt a közmeghallgatás elmaradt, a lakosság kérdéseit a polgármester és a városvezetés egyenként, diszkréten kezeli, így a szokásoktól eltérően a nyilvánosság sosem fog ezekről értesülni, ami értelemszerűen roppant kényelmes.

Nos, ma közzétettek a város honlapján egy remek diavetítést. Ebben elvileg a 2021-es tervekről is szó esik, de valójában sokkal több oldalon lehet olvasni több, mint tízéves megnyert pályázatokról, mint a tervekről a jövő évre nézve, és ott is inkább már eldöntött, megnyert, folyamatban lévő projektekről van szó (ha elkerülte volna a figyelmem, tessék oldalszámmal jelezni, és boldogan szórok hamut a fejemre).

Mit mondhatnék még erre: köszönjük!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.