Ismét láthatóvá tették a gyerekeket

A két héttel ezelőtti akció sikerén felbuzdulva, ismét kilátogatott a lajosmizsei focipályára Tarnóczy László r. ezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, Nyári Zsolt r. őrnagy, a Lajosmizsei Rendőrőrs megbízott vezetője, Nagy Zoltán, a Lajosmizsei Polgárőr Egyesület elnöke és Szőrös Zoltán polgárőr.

A lajosmizsei Hu-Ma-Go Kft. jelentős támogatásának is köszönhetően most egy újabb korosztály kapott lámpákat és láthatósági mellényeket, hogy ők is biztonságosabban térhessenek haza a sötétben.

A fiatalok a mellények mellé közlekedésbiztonsági tanácsokat is kaptak Tarnóczy ezredestől és kollégájától. A polgárőrökkel együtt gondoskodtak róla, hogy mindenki jól látható legyen hazafelé menet.

Mint az köztudott, a Mizsei út focipálya melletti szakasza, köszönhetően a városi szinten kimagaslóan jó útminőségnek, óhatatlanul csábítja az autósokat a megengedett legnagyobb (vagy még annál is nagyobb) sebességgel történő közlekedésre, miközben sem járda, sem kerékpárút vagy kerékpársáv sincs. Az edzésről hazafelé tartó megfáradt, figyelmetlen fiatalok olykor csak a szerencsének köszönhetik, hogy hazaérnek, mert az akció végeztével a pályánál az út szélén álló négy láthatósági mellényes egyenruhás sem zavart több autóst és motorost a száguldozásban.

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?