Rendőrök a biztonságos tanyavilágért

 

A tavasz beköszöntével felpezsdült az élet a tanyákon is: a gazdák kirajzottak a földekre dolgozni, így napközben alig vannak otthon, a vendégmunkások elkezdtek visszatérni, mint valami költözőmadarak, de mivel még kicsit többen vannak, mint ahány dolgos kézre szükség van, így hajlamosak egészen más madár viselkedését is átvenni. Továbbá az őshonos kétes elemek is igyekeznek kihasználni az alkalmat a hosszú, kemény tél után.

Jól tudják ezt a rendőrök is! Magyarország tanyáinak a kétharmada itt van a környékünkön: nagyjából a Kunszentmiklós, Lajosmizse és Kecskemét által határolt térségben. Épp ezért egy átfogó akciót hirdetett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság, a Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Lajosmizsei Rendőrőrs, együttműködve az illetékes települések polgárőrségeivel, településőreivel, közterület felügyelőivel.

Az akció során nem csak közúti ellenőrzésekre került sor egyszerre több helyszínen, de a tanyavilágba is kirajzott annyi egyenruhás, amennyi csak mozgósítható volt. Délelőtt Kunszentmiklós környékén, délután pedig Lajosmizse környékén járták a külterületeket.

Reméljük, az akciónak köszönhetően nő a közbiztonság némileg a külterületeken élők számára is.

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?