Kalandos tábor 2014

Idén is lesz Kalandos tábor!

A táborvezetők bemutatkozásai:

Tóthné Ludányi Erika  – táborvezető

47 éves vagyok, három gyermek édesanyja, akik 24, 21 és 11 évesek. Egy fogadott gyermekem is van, ő 29 éves.  Már unokákkal is büszkélkedhetem, 3 lány és 1 fiú. Ennek ellenére egy fiatalos, lendületes, tervekkel tele ember vagyok.

A gyermeknevelésem tapasztalatát ötvözve a szociális szférában eltöltött 15 év munkájával, ehhez szaktudásomat hozzátéve álmodtam meg a Kalandos tábort, ami 2013. évben, a nyári szünet idejére nyitotta meg kapuját.

 

Férjemmel együtt az volt a célunk, hogy a gyermekeket visszavezessük a digitális világból a valós életbe, s mindez történjen közösségben, felnőtt irányítása mellett. Ne legyen probléma, ha kommunikálniuk kell egymással, ha vásárolni a boltban vagy a buszon átadni a helyet. Tudják megszólítani a másik személyt, vele illendően viselkedni. Tudjanak beszélni az érzéseikről, elmondani elvárásaikat, fogadni az elhangzottakat. Ismerjék meg és tudják elfogadni a „másságot”.

 

Fontos a fejlődés minden téren, ezért mindez kreatívan ötvözve van játékkal, sporttal. Elengedhetetlen a mozgás, a zene, és ez mellett a nyári hangulat alapja a fürdőzés.

 

Tóth József – a tábor működtetője

47 éves vagyok.

Feleségem ötlete alapján együtt terveztük meg a Kalandos tábort, készítettük elő a helyszínt, terveztük meg annak programját, mindig szem előtt tartva az éppen táborozó korosztály pszichés érettségét is.

 

Sokat merítettünk a saját múltunkból: úttörő-táborok, őrsvezető-képző, csillebérci jutalomüdülések, természetjáró túrák, sportversenyek… , ugyanakkor fontos a felnőtt társadalom visszajelzése a mai fiatalokról.  Azokat az elvárásokat, amiket mi is fontosnak tartunk, mint szülők – és nevelésünkben visszaigazolt az élet – szeretnénk megtanítani a nálunk megforduló gyerekeknek. Természetesen mindezt sportos és kreatív módon átadva a jövő generációjának.

 

Az előző évi tapasztalat igazolta elképzelésünket, miszerint pozitív hatással van egymásra a különböző korosztály, így a tábor 4 – 14 éves gyermekeknek szól.

 

MOTTÓNK: „ A komoly valóság  – mókás hangulatban. ”

 

A napközis tábor további szervezése, vezetése a feleségem feladata, a háttértámogatást a családunk tagjai adják. Ez egy igazi csapatmunka.

 

Napi időbeosztás

7.30 – 8.30 érkezés

 7.30 – 9.30 mozgásos játékok lehetőség szerint az udvaron

 9.30 – 10.00 tízórai

10.00 – 12.30 irányított foglalkozás felnőtt vezetésével

12.30 – 13.00 ebéd

13.00 – 14.00 csendes játékok a nagy diófa hűvösében vagy a lakásban

(szükség esetén déli alvás megoldható)

14.00 – 15.30 fürdőzés

15.30 – 16.00 uzsonna

16.00 – 17.00 záró beszélgetés a napi élményekről, érzésekről

 

A napi programjaink változatosak, az időjárás és a korosztályhoz alkalmazkodóak.

Jelentkezés

2014. május 05-től folyamatosan.

Jelentkezés telefonon

Tóthné Ludányi Erika: 06 – 20 – 529 – 6099

Májusban mindennap 17 – 20 óráig.

Júniustól mindennap 10 – 20 óráig.

Jelentkezés személyesen

A tábor helyszínén: Lajosmizse Kossuth L. u. 150.

Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Jelentkezés e-mailben

kalandostabor2014@citromail.hu

Jelentkezések zárulnak

Az aktuális tábori hetet megelőző csütörtökön 16.00 órakor.

Tábordíj befizetése

Az aktuális tábori hetet megelőző hét csütörtök 16 óráig, személyesen a tábor helyszínén.  Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

 Ha a plakáton lévő honlap esetleg nem lenne elérhető, a facebook oldal mindenképp az:

erika.ludanyi.7@facebook.com

 

 

Kategória: Friss, helyi, Promóciós cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?