Kertészkedni vágyó író kerestetik! – megtaláltuk!

Kedves olvasóink!

Második éve ment már a TV-ben ez a minden gyerek lakjon jól program, amire lehetett küldözgetni az SMS-eket ezerrel, és annak díjából rászoruló családok kaptak aprójószágot és vetőmagot, hogy élelmet termelhessenek maguknak. Már akkor szöget ütött a fejembe, hogy mire lehet elég egy SMS ára, és abból mit lehet kihozni.

Elmentem hát egy diszkontáruházba, aminek városunkban is van üzlete, és nagyjából egy SMS árát, egész pontosan 333 Ft-ot elköltöttem vetőmagra. Olyan magvakat vettem, amik közvetlen felhasználható zöldségeket adnak a konyhára, és színesítik, vitaminokban gazdagabbá teszik egy kis család mindennapi étkezéseit. Merthogy hazánkban a gyerekek nem úgy éheznek jellemzően, hogy nincs mit enniük, hanem úgy, hogy egyhangú, egészségtelen ételeket esznek, és kevés zöldséget, gyümölcsöt…

Vettem hát retket, petrezselymet, cukkinit, lilahagymát, póréhagymát, sárgarépát, és csemegekukoricát.

Ezekhez összesen kb. egy 6×8 méteres terület kell, kapa, némi szabadidő (napi negyed óra is elég akár, ha a vetést, kertásást nem számítjuk).

Keresünk olyan vállalkozó kedvű olvasót, aki egy kis bevethető kerttel rendelkezik, és másként nem hasznosítható szabadidővel. Gondolok itt nyugdíjasokra, diákokra, kismamákra, tartós munkanélküliekre. hatalmas írói vénát nem várunk (persze előny), mert a magvakért cserébe csupán az a kérésünk, hogy kisebb nagyobb rendszerességgel számoljon be róla röviden, hogy ilyen kis értékű vetőmagból mit lehet kihozni. tehát egy kép (akár kamerás mobillal is) a veteményesről felásás előtt, vetés után, mikor kikel, meg amikor az egyes zöldségek elkezdenek teremni. (Pár hetenként egy rövid kis beszámoló, pár mondat, pár kép.)

Természetesen az összes termés az övé, és ha ősszel bezárul a beszámolók sora, akkor bónuszként pár málna és josta bokrot tudok még felajánlani.

Ha sosem kertészkedett még, az sem kizáró ok, szakirodalommal tudunk segíteni.

Jelentkezési határidő: Húsvét vasárnap éjfél. (Mivel mostanában kell vetni.) Automatikusan az első jelentkező kapja a magokat, ha a személyes átvételkor meg tudja mutatni, hol tervezi a veteményest. A magokat házhoz visszük, de Lajosmizse és környéki jelentkezőket várunk. Igény esetén a jelentkező névtelenségét biztosítjuk.

Mint a hozzászólásokból is kiderült, akadt jelentkező a magokra, Zotya nevű olvasónk szemében.

Ma el is juttattam hozzá a vetnivalót (meg rendeltem némi esőt).

Itt lesz a veteményes:

Mint látható, a terület erősen homokos, azt mondanám, kis szitálás után vakolni se lenne rossz. A leendő kertészünk pedig mozgáskorlátozott rokkantnyugdíjas. tehát bátran ki merem jelenteni így előre is: ami termés itt lesz, az mindenképp az alsó határ, ennél bárki csak többet és könnyebben, kevesebb munkával tud majd elérni ugyanebből. A fontosabb kertbéli eseményekről és azt eredményekről mindenképp be fogunk számolni.

Kategória: Friss, helyi, Pályázat/játék, Tudástár | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?