Ki kell tenni a házszámot…

Néhányan ilyen “levelet” találhatnak a postaládájukban a napokban, ami baráti figyelmeztetés, hogy valami nincs rendben.

Nem nagy rejtvény, várhatóan nem a harmadik pont lesz az ok. Jelenleg a kiemelt hangsúly a házszámok hiányán van, úgy tájékoztattak minket, hogy miután az önkormányzat az elmúlt években mindenhova kihelyezte a közterület nevét jelző táblákat, joggal várhatja el, hogy a lakosság pedig a házszámot tegye ki, már aki eddig nem.

Miért fontos ez? Nem az lesz zavaró, ha az ismerősök, a postás vagy a pizzafutár nem talál meg. Ezeknek ugyanis az ember ráér elmagyarázni, hogy a harmadik barna kapu jobbra, majd a kurtafarkú kismalacnál balra, és az üveghegyeken túl a negyedik sánta macskánál dudáljanak, mert csengő sincs. A gond ott kezdődik, ha épp a rendőr nem találja a házat, vagy a mentő. Így aztán mindenkinek jól felfogott érdeke is betartani a jogszabályokat!

Az sem kötelező, hogy valaki párszáz forintos költségbe verje magát, és házszámot vegyen: az is megfelelő, ha épp zsírkrétával jól láthatóan felírja a falra… ez talán egy perc az életéből… Nyilván a határ a csillagos ég a névtáblás, világítós táblákig, de egy lézer gravírozott tábla is csak egy ezres… Egy a lényeg: jól látható legyen a házszám.

Természetesen a házszámok ellenőrzése közben az utcákon parkoló kamionok, susnyástól beláthatatlan kereszteződések sem kerülik el a közterületfelügyelők figyelmét! Itt a tavasz, tegyük kicsit rendbe a házunk táját!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.