Lajosmizsén is cserkészkedik a Virtuózok döntőse

FRISSÍTÉS: Beke Márk megnyerte a Virtuózokat!

Beke Márk vagyok 17 éves.

Jelenleg harsonán játszom, melyben az elmúlt években hazai és nemzetközi sikereket egyaránt elértem. Idén indultam a Virtuózok című műsorban, ahol a múlt héten bejutottam a legjobb 3 versenyző közé.
A zenei pályafutásom 2009-ben kezdtem, ekkor még trombitán. Két év után azonban megpróbálkoztam a harsonával is, mellyel az első versenyemen azonnal első helyezést értem el akkor még 9 évesen. Ez a verseny hatalmas lökést adott számomra, és elindított azon az úton, melyen most is járok.
Nagyjából a zenei pályafutásom kezdetén ismerkedtem meg egy másik számomra nagyon fontos hobbival a cserkészettel. Általános iskolás éveim alatt melyet a kecskeméti református általános iskola falai közt töltöttem, cserkész karrierem a zenei pályafutásommal párhuzamosan haladt. Családom legfiatalabb tagjaként bátyáim motiváltak, hogy csatlakozzak a mozgalomhoz. Ők ekkor már későbbi cserkészcsapatom aktív tagja voltak több éve. Már egész kicsi gyermekként nagyon izgalmas történeteket hallgattam tőlük az ott átélt kalandjaikról. Ezért 2. osztályos koromban én is csatlakoztam 121. számú Vetési Géza Cserkészcsapathoz. Néhány év múlva, 8. osztályos koromban cserkész vezetőim úgy döntöttek elég rátermett lennék, hogy őrsvezetővé válhassak, ezért jelentkeztem az ez évben induló Bugaci őrsvezető képzőbe. De sajnos ennek táborára egy nyári mélyrézfúvós tábor miatt nem tudtam elmenni. Ezért rövid ideig úgy éreztem, hogy az addig szépen alakuló cserkész karrierem egyszeriben ketté tört.

A következő ősszel egy dunántúli cserkészprogramon ismerkedtem meg a Vadonlakó cserkész szakággal, mely kifejezetten az én korosztályomnak kínált kihívásokat. Mivel nem járt annyi kötöttséggel, mint az őrsvezetés ezért nagyon megtetszett számomra. A Vadonlakó szakág a határaink feszegetéséről szól, melyeket ellenőrzött körülmények közt begyakorolt túlélési technikákkal teszünk teljessé. Akkori vezetőm a Duna-Tisza közéről toborozta a jelentkezőket a kis csoportunkhoz. Mellyel az országos szakág által előírt minősítő vizsgára készültünk fel. A felkészítő képzéseinket szerencsére lakóhelyem közelében egy Lajosmizse melletti fenyőerdőben tartottuk, ahol rengeteg, valószínűleg egész életre meghatározó élményt szereztem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Úgy érzem talán az itteni kihívásokon keresztül tanultam meg igazán küzdeni és értékelni, amim van, és ami még előttem áll.

Az itt eltöltött képzések során remek barátokra leletem, és kis közösségünk hamar nagyszerű baráti körré nőtte ki magát, mely a mai napig összetart. Ekkor már szinte mindig az erdőben akartunk lenni, amikor csak tehettük. Sok kedves napot, és csillagos éjszakát töltöttünk itt el cserkésztestvéreimmel és váltunk ezek álltál egy kicsit gyermekből felelős fiatallá.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha elmerengek, talán még mindig érzem a fenyő illatát, és látom magam előtt a klábertelepi erdő s a naplemente színeit.

A Lajosmizsén tanultakat később az országos minősítő táborban is kamatoztatni tudtam melynek eredményeként, a Vadonlakó szakág 2015-2016 évének egyik évfolyamelsőjeként végezhettem. Ezért mikor csak időm engedi, szívesen térek vissza Lajosmizsére, hogy felidézhessem az ott átélt emlékeimet.

Amikor idén tavasszal bejutottam az Virtuózok című műsorba, úgy éreztem fontos volna számomra, ha valahogy bemutathassam mindazt az élményt, amit számomra a vadonlakás jelent. Ezért barátaimmal és akkor már a Duna televízió stábjával vissza tértünk a klábertelepi erődbe, hogy a bemutatkozó kisfilmem egy jelentős hányadát itt forgathassuk le. Hogy ezzel még több emberhez juttathassuk el a vadonlakás, mint hobbi hangulatát.

Még nem késő a lelkes szavazókhoz csatlakozni! A MediaKlikk Plusz applikáción tudsz szavazatot leadni vagy sms-ben, 20/30/70-es előhívó számmal a 44-22-999-es telefonszámon.(alapdíjas) Üzenetbe Márk keresztnevét kell csak írnod :Márk. Az applikáció letöltése után egy gyors regisztáció szükséges hogy szavazni tudj, vagy be tudsz lépni facebook-kal is. MÁR LEHET SZAVAZNI!!! Egészen az adás végéig!! Ne felejtsétek péntek este fél 8 Virtuózok finálé a Duna TV-n! Köszönjük az eddigi szavazatokat és buzdítok mindenkit hogy csak így tovább. Aki még nem szavazott ne habozzon! Legyen Márk Beke 2018 Virtuózok Virtuóza!!

Kategória: Friss, helyi, kultúra | A közvetlen link.