Lakossági fórumot tartott Lajosmizsén Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Miközben eme sorokat írom, valószínűleg épp a kecskeméti Inkubátorházban (egy sokkal kisebb helyen) tartja a beszédét.

Csütörtök délután öttől volt nálunk a moziteremben, ahol a kb. 76 fős hallgatóság előtt  vázolta fel ő, és Gyöngyösi Márton, a körzetünkben induló országgyűlési képviselőjelölt a programját, míg a moderátor a ladánybenei illetőségű megyei alelnök volt. Utána pedig igyekeztek válaszolni a kérdésekre.

Amint megkapom a videót Csire Vincétől, közzé teszem persze.

De addig is, a teljesség igénye nélkül, inkább a benyomásaimról.

Annyiszor hangzott el a munka szó, hogy ha nem mutatkozik be az elején, és nincs kinn Jobbikos logó, kis szódával Thürmer Gyula is lehetne, meg a Munkáspárt. Csakhogy jelentős, éles különbség, hogy a Jobbik a munkahelyteremtés alatt nem csak létszámokat ért, nem minimálbéres betanított és segédmunkás hadakra (pláne nem közmunkás) gondol, hanem értelmes, értéket teremtő, és ehhez mérten megfizetett munkahelyekre.

Ehhez maszek megjegyzésem, hogy pl. csak Lajosmizse itt bír tartani kb. 4000 (rendőrségi becslés) romániai vendégmunkást, közben meg a helyi képzetlen munkaerő közmunkára vágyik, a diákok meg örülnek nyáron, ha szórólapozni tudnak. Egy vendégmunkás kb. 500-550 Ft-os nettó órabérért dolgozik amúgy. Egy diákmunkás kevesebb nettót kap egy nagyáruházban. Szóval végülis munka az akadna… De ez már régi rögeszmém.

Vona úr hosszasan ecsetelte a párt származástörténetét, igyekezvén eloszlatni több téveszmét. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz és a baloldal mellett ők a kvázi harmadik erő.

Kifejtette, hogy sok olyan ember Jobbik szimpatizáns, aki ezt nyíltan nem vállalja fel.

Ebben mondjuk könnyű egyetérteni vele, hiszen ma ezzel az ember könnyen megkapja a rasszista bélyeget is. Úgy vélem, városunkban sem annyi ember szimpatizál, amennyi ott volt.

Kifejtette, hogy a Jobbik nem cigányellenes. Elmondta, hogy nem a népcsoporttal van bajuk, hanem azon emberek magatartásformájával, akik nem hajlandóak betartani a törvényeket és az együttélés szabályait.

Ezek tükrében könnyű megérteni, miért jött létre a Magyar Hajnal, lehet, hogy ők másként szelektálnának, de ez csak feltételezés részemről.

Maga a rendezvény egyébként mindenféle szélsőségtől, különleges eseménytől mentes volt. Nem nagy világmegváltó eszményekről volt szó. problémákról, és megoldási javaslatokról. De ha megkapom a videót, bárki megláthatja.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?