Már az űrből is látszik a fatolvajok nyoma

Bár még tart a a nyár és a kánikula, de hamarosan nem csak a tanév kezdődik el, hanem a fűtésszezon is.

Mint ismeretes, a Telepi út vasút felőli végén élők a közelmúltban aláírásokat gyűjtöttek, hogy térfigyelő kamerákat helyezzenek el a közbiztonság javítása érdekében, de a városvezetés ezt forráshiányra hivatkozva az idei évre nem tervezi, talán 2020-ban leghamarabb.

Óriási kérdés, hogy vajon a rendőrség és a közterület felügyelet mennyire tud úrrá lenni a helyzeten, miszerint évente több millió forint értékű frissen vágott fa vándorol be kerékpárokon a városba a szomszédos erdőkből. Az erdőkbe kiáramló illegális szemétről nem is beszélve…

Lehet arra hivatkozni, hogy persze a lefülelt tolvajnál csak kis mennyiség van, és alkalmi elkövető, de akkor mivel magyarázható az alábbi képen látható, látványosan jól kitaposott ösvények létrejötte? Lényegében nem is kell nagyon tanakodni, hol érdemes fatolvajt keresni, hiszen jól láthatóan igencsak megszokott útvonaluk van. Mikor lesz végre közbiztonság és vagyonbiztonság a városnak ezen a felén is?

A kép valódiságát bárki ellenőrizheti az otthonából, és ha a személyesen akar róla meggyőződni rengeteg megcsonkított fát és illegális szemetet is talál az ösvények erdő felőli végein. Viszonyításképp: csak a bal oldali nyíllal jelzett ösvény végéről közel egymillió forint értékű fa lett kivágva az elmúlt télen, a rendőrségi nyomozás pedig annak ellenére sem ért el eredményt, hogy a helyszíneléskor is találtunk az erdőben fűrészporos kabátban sétáló illetéktelent.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.