Nem lesz kamera a Telepi út végén

Hiába gyűlt össze közel 65 aláírás a Telepi út végének környékén és a Klábertelepen élőktől még június elején, július közepén csak egy elutasításra futotta az önkormányzattól.

A lopások azóta is folyamatosak persze, de bizonyíték hiányában a rendőrség tehetetlen. Az elmúlt öt évben a környéken szinte semmi sem történt a közbiztonság javítása érdekében, pedig a lopott termény, fa és az illegális hulladék jelentős része itt áramlik át. Ugyanakkor az ezeket mozgató emberek is választópolgárok…

Egy dolog biztos: 2019-ben Basky András polgármester nem fog térfigyelő kamerákat felhelyeztetni.

Felmerül az a költői kérdés, hogy amíg a közrendet és a közbiztonságot nem biztosítja az önkormányzat és a rendőrség, a keletkezett károkat ki téríti meg, az út szélére lerakott szemetet ki szedeti össze? Csak míg a válaszlevél megjött, addig csak az én erdőmből néhány százezernyi termést loptak el “ismeretlen” tettesek. Ugyanakkor én csak egy érintett tulajdonos vagyok a sok közül… Amíg nincs tettenérés, illetve kamerafelvétel, hogy nem csak a tettenéréskori csekély mennyiségért terheli felelősség a tolvajt, teljesen felesleges a rendőrségi feljelentést is megtenni: csak egymás idejét rabolnánk, eredmény reménye nélkül.

Amíg nem történik hozzáállásbéli változás, marad a szabadrablás a környéken.

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.