Megszűntették a balesetveszélyes árkot a Pacsirta utca végén

A kampányintézkedések állatorvosi lova is lehetne a Pacsirta utca belső végén átgondolatlanul létrehozott szikkasztó árok, amivel megpróbálták elejét venni az eső esetén létrejövő alvázmosónak. Ez a jelenség, az utca teljes szélességében létrejövő vízfelület az autósoknak csak kellemetlen volt, de kerékpárral, motorral vagy gyalog nem kicsit több annál: gázló nem volt, vagy bokáig vízben járt az ember, vagy bibliai képességekkel kellett rendelkezzen, mint vízfelületen járás/annak kettéválasztása átkelés idejéig.

Én már akkor is mondtam, hogy balesetveszélyes lesz ez így!

IMG_20140903_180008

De ez akkor nem okozott változást. Időközben jöttek az esők, nagyok is, az árok félig bemosódott, a szalag leszakadt (ezt személyesen is jeleztem Szilágyi Ödönnek).  megjegyzem, nagyobb eső esetén az árok eltűnt teljesen az egybefüggő vízfelület alatt. Ezután csak idő kérdése volt, míg tényleg balesetet okozott: az utca torkolatánál egy az utcába kanyarodó autó kerülte ki az elsőbbséget megadó másik autót, és sikerült bele is szaladnia az árokba, annak szélére felültetve a jármű hasát. Ez a lakossági káresemény kellett ahhoz, hogy megszüntessék az árkot.

IMG_20141107_144244

Így elmondható, alig több, mint két hónapig létezett. Ami maradt, az a megoldatlan probléma. Hiába próbáltak rá látványos, de kockázatos látványmegoldást nyújtani a városvezetésben, nem sikerült. Vajon lesz-e TÉNYLEGES megoldás rá? Hiszen a belvizes pályázatunk sok-sok milliós költségvetésű volt…

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?