MENEKÜLÉS A GYŐZELEMBE…

Az elmúlt héten – kettős térdszalag szakadás miatt – irányítóját, Hollós Mátét elvesztő mizsei csapat három új játékossal (Gábor, Spekhardt, Keresztes) felállva, az „életben maradásért” játszva rendkívül értékes győzelmet aratott Törökszentmiklóson!

                                 TÖRÖKSZENTMIKLÓSI SZÉKÁCS KE – MIZSE KC   26-32(13-17)

Törökszentmiklós, 200 néző.        Vezette. Kiu Gábor – Kiu Tamás

Mizse KC:               Lengyel – Drabant 5, Scheuring 4, Keresztes 2, Benke 2, Vancsics 11, Bán 5.

Mátrai (k), Koncz (k) – Szajbert, Csapi, Gábor, Polyák, Imregi 2,Spekhardt 1, Zsolnai.

Edző:                       Nagy Károly.

Kiállítás:                  6 rerc, ill. 14 perc.

7-m-es:                    2/1    ill.  1/1.

Döcögősen indult a mérkőzés a nagy tét miatt mindkét csapat számára, hiszen a 4. percben esett az első gól a hazaiak jóvoltából, amit rövidesen meg is dupláztak. A mizsei csapat nem érezte a játék ritmusát, s már 4-2-re mentek a hazaiak. Szerencsére Vancsicsék össze kapták magukat, és a 13. percben már ők vezettek (4-5). Ekkor még egyenlítettek a hazaiak, de mint utólag kiderült, a mérkőzésen utoljára. Vancsics remek napot fogott ki ezen a mérkőzésen, szebbnél szebb gólokat szerzett, de Scheuring és Drabant is kivette részét a gólgyártásból, így a félidő végére fölöttébb biztató, négy gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék képe, a hazaiak mindent egy lapra föltéve rohamoztak az egyenlítésért, és az irányító-beálló kapcsolatukkal rendre eredményesek tudtak lenni, de két gólnál nem tudtak közelebb kerülni. Vancsics továbbra is villogott, és Bán is ráérzett a gólörömre, így a félidei négy gólos előnyt kettővel megtoldva, hat góllal diadalmaskodtak, helyet cserélve ezzel a tabellán.

Óriási csata dúl a kieső helyek elkerüléséért, de a remek tavaszi rajt (két győzelem) bizakodásra ad okot a mizsei szurkolók számára. Joggal bízhatunk abban, hogy Nagy Károly mester irányításával kiharcolja a csapat az NB-I/B-s tagság meghosszabbítását!

Nagy Károly edző: Irányítónk elvesztése nehéz helyzetet teremtett, az új játékosok beépítéséhez pedig idő kell, így,- ha helyenként erőlködve is- de  fokozottan értékes győzelmet arattunk a kellemetlen stílusú Székács otthonában.

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.