Mit tegyünk, ha jön a tollfelvásárló?

Biztosan mindannyian találkoztunk már az idegesítő óbégatósautókkal, amik szép lassan közlekedve járják az utcákat, és a hangosbemondón bömböl valami szignál, és mondja a magáét a jóember.

Vannak persze olyan szolgáltatások, mint pl. a fagyisdudu, vagy a jégkrémes mozgóbolt, netán a gázpalackos, akik életünket megkönnyítő házhoz menő értékesítést végeznek. nekik nem is feltétlen érdekük, hogy a lakosság “agyára menjenek”, bár képesek rá néha, hiszen akkor kiutálják őket a környékről, és nem vesznek tőlük semmit.

Ugyanakkor van egy másik csapat, akik jellemzően vennének tollat, vagy vasat, esetleg nem is gépjárművel, hanem gurulós kiskocsival árulják az ágyneműt, zoknit.

Ők teljesen más lapra tartoznak. Az a legkevesebb, hogy megzavarják az emberek nyugalmát, bár az is épp elég bosszantó, ha nyáron nem lehet szellőztetni. Mégis sokkal nagyobb kockázat, hogy esetleg ezek az emberek csak a felderítést végzik kereskedelmi tevékenységük közepette, és azt figyelik meg, honnan mit lehet elvinni.

Mit tegyünk tehát, ha “MEEEGJÖTT A TOLLFELVÁSÁRLÓ! KACSATOLLAT-LIBATOLLAT…”?

Ragadjunk telefont, és hívjuk a közterület felügyelőt 30/989-57-64 (vagy a rendőrséget). ha módunkban áll, próbáljuk megfigyelni (milyen típusú, színű, esetleg rendszámú autó, merre halad). Mi fog történni? Közterület felügyelőnk mindenképp igazoltatja majd őket, ha valami rosszban sántikálnak, akkor le is kapcsolja őket, vagy megmutatja a városból kivezető utat. Ha persze tisztességes kereskedők, akkor nincs mitől tartaniuk, viszont ha valami rosszaságon törnék a fejüket, akkor az igazoltatás vagy elveszi a kedvük tőle, vagy a bűncselekmény másnapján tudná a rendőrség, kivel kezdje a nyomozást.

Kérem tehát a lakosságot, ha ilyet észlel, ne legyen rest telefont ragadni. Mert lehet hogy a saját házát óvja meg egy betöréstől.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?