Nekrológ Pető Zoltán emlékére

 

PETŐ ZOLTÁN

Nekrológ

IMG_0142.jpg +.jpg +++

 

 

Hát elmentél!

Mostantól már égi magaslatokból nézheted a még földi pályafutásunkat járó rokonok, barátok, ismerősök zarándokló életét. Visszanézheted a saját életed mozzanatait, amelyek között bizonyosan szerepeltek jók és kevésbé jók, netán tévedések.

Életed forgatagos sokaságába beletartozik a jó szülői, családi életben szerzett sok-sok szeretet, amelynek egyik meghatározó eleme átható mélységbe beleivódott munkádba. Átadtad a lelkiismeretes munkának a fontosságát mindenben. Amikor a szeretett virágjaidat nevelted, ápoltad, valahogy a lelked egy pici szeletét is belevitted ezekbe. A tisztességgel végzett munka, a családod számára is irányt mutató tényként szolgált.

Családodról, feleségedről mindig nagy szeretettel szóltál. Na persze, a szép unokákról, akikre a büszke nagyszülők mindig örömmel gondoltak! Klárika, a feleséged, mindent megtett annak érdekében, hogy betegséged okozta fájdalmaid csökkenjenek.

Életed folyamán sokszor hallhattuk a senkivel össze nem téveszthető, jellegzetesen „petőzolis” hangot, amely szinte meg sem kopott egész életed folyamán. Egy- egy esküvőn, amelyen elénekelted az Ave Máriát, olyan felemelő érzést sikerült mindig, mindenkiben kiváltanod, amely feledhetetlenné tette egyúttal magát az esküvőt! Így volt ez az én lányom, Melinda esküvőjén is! Utólag is megköszönöm ezt, csak így, a Lélek csatornáján!

A templomi énekkarban midig aktívan jelen voltál. Amikor énekeltél, magabiztosan, érthetően, hangosan tetted! Mindig felemelő érzéssel hallhattuk énekeid! Szinte most is hallom, és beleborzongok, amikor a Passióban Húsvétkor Pilátus megszólal!

Betegséged, fizikai fájdalmaid belenyugvással tűrted, Isten akaratában megnyugodva.

A Színjátszóknál mindig biztos pont volt a szereped. Rád lehetett számítani.

Néha szatirikus, humoros jellemzésed egy-egy személyről mindig sikeres volt a jelenlévőknél.

 

A temetésed alkalmából nagyon sokan jelen voltunk, imádkozva elbúcsúztunk Tőled!

Névtelen_panorámafelvétel2(1)

Szemmel láthatóan sokan szerettünk!

 

Kedves Zoli!

Sok szeretettel végzett segítséged, amely számos alkalomból az Egyházközségnek, valamint egyéb személyeknek, közösségeknek, Nyugdíjas Klubnak stb. tettél, ezúton is megköszönöm!

Foglald el a Neked kijelölt helyed Fenn a Mennyországban!

Lelkünkben élni fogsz örökre!

 

Sólyom János

 

Lajosmizse, 2015. február 28.

Nyugodjék békében!

Őszinte részvétünk a családnak!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?