Nyílt levél a szlalomversenyről a városvezetésnek

A levelet olvasónk kérésére, változtatások nélkül közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves András!

Úgy illik, hogy egy levél elolvasására elherdált idő miatt elnézést kérjünk.
Így elnézésed kérem, hogy terhellek a levelemmel, de nem tudom szó nélkül hagyni a tervezett, lakott területen belüli autóverseny megrendezésének ötletét valamint az önkormányzat ehhez adott engedélyét, hozzájárulását.
Előre szeretném jelezni, hogy a technikai sportokat szeretem sőt, támogatnám is…..különösen az autóval, motorkerékpárral, gokarttal stb. kapcsolatosakat.

Ettől függetlenül nem tudok egyetérteni azzal, ha ez 15 órán át tart a lakóingatlanok között azok lakóit teljesen be- vagy kizárva saját ingatlanukból. Azt hiszem, hogy aki a tulajdonom életvitelszerű használatát korlátozza az birtokháborítást követ el, és kérheti a Jegyzőt ennek megszüntetésére. /Amennyiben nincs igazam elnézést a Jegyzőtől./
Sokkal kevesebb, vagy lehet semmi ellenvetésem egy 2 órás /délelőtti vagy délutáni/ szlalom verseny vagy bemutató ellen,ennyi korlátozás belefér, de egy egész napos az nem!
Mivel Kecskeméten éltem többször láttam a Rákóczi úton motorversenyt, de max. egy órán át tartott, nem tovább és már ment is az élet tovább./kb.1955-1960. között/
Pesten az Andrássy úton szintén vannak rendezvények, de mindkét oldalon szorgalmi út van és “hátrafelé” bárki mozoghat, kerülővel igaz, de bármerre mehet.
Ezen kívül a városnak ezt a  részét nem elsősorban a fiatalok lakják. Az idősek között lehet beteg akit nyugtalanít, mondhatnám idegesíthet az egész napos robaj, forgatag. Gondolt valaki erre?! vagy arra,hogy ezek az utcák keskenyek ezért a zaj még jobban visszhangzik, megszorul a  házak között.
Sokkal jobb választás lehetne olyan városrész ami nem ilyen sűrűn lakott pl. Görgey utca a Rozmaring u.-tól egészen a Jókai utcáig. A Dózsa Gy. út a Vendel utcától a körforgalomig, benne a volt VIZGÉP parkkal, a Szórádék /benzinkút/ utcája a nyomdáig! vagy az elkerülő teljes hossza! vagy a sportcsarnoktól a Városház téren keresztül a tűzoltóság Bánk-Bán utcáig..De biztosan van még ezenkívül is alkalmas terület.
Ez a rendezvény arra mondjuk jó lehet, hogy sokan meggyőződjenek arról, hogy a nap mint nap a lajosmizsei sporttelepet látogató gyerek-sereg sem gyalog, sem bicajjal nem tudja járdán a focipályát elérni, de vonatkozik ez a szlalom verseny által igénybe vett városrész lakóira is akik kénytelenek az úttesten megközelíteni lakóingatlanjaikat a száguldó járművek között, mellett. Különösen a gyerekek vannak sokszor veszélyben, meg a kisgyereküket toló kismamák. Edzés előtt és utána, csak meg kell nézni!
De nagyon elkanyarodtam az eredeti problémámról. Csak remélem, hogy a fentiekkel kapcsolatban kevés kifogás, észrevétel érkezett, így rám lehet húzni az aggályoskodó jelzőt, egyebekkel együtt.
András! azért kérlek fontoljátok meg felhozott indokaim, sőt rajtad keresztül a területet képviselőjét is üdvözlöm, hogy kiállt az itt lakó a választóiért.
A rendező által kiküldött “tájékoztatás”-ról úgy érzem és azt olvasom ki, hogy senkinek nem számít a véleménye mert a program akkor is, itt és most, akinek nem tetszik az “akkor esetleg más programot keresnek/találnak erre az időpontra.” Mindenki vásároljon be a “rendező” szerint pénteken, szombaton!
Nekem ne mondja meg senki, hogy mikor vásároljak, mikor mehetek el otthonról, mikor jöhetek haza, s ha nem tetszik legjobb, ha …..
Természetesen majd lesz valahogy.

Azzal fejezem be amivel kezdtem: elnézést kérek!

Tisztelettel és baráti üdvözlettel: Szabó István. Lajosmizse, Mizsei utca 37.
Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

10 hozzászólás a(z) Nyílt levél a szlalomversenyről a városvezetésnek bejegyzéshez

 1. Hajnal Ica szerint:

  Kedves Pista!
  Amikor először olvastam egy közösségi oldalon a rendezvényről szóló reklám anyagot, magam is elcsodálkoztam a helyszín kiválasztásán. Szlalomozni akár külterületen is lehet…szerintem. Egyetértek Veled, hogy abban a városrészben többnyire vasárnapi szentmisére járó idősebb korú emberek élnek, de ne feledkezzünk meg azokról sem, akik aktív korúak, netán mezőgazdasági tevékenységet folytatnak. Ilyen esetben nem létezik a naptár. Munka van! Sajnos még olyan eset is előfordulhat, hogy valakinek éppen vasárnap délelőtti beteglátogatásra kell mennie az egészségügyi intézménybe, esetleg maga szorul orvosi ellátásra. Csendes, “békés övezet”. A rendezvény okán a részleges, békétlen hangulat garantált. A hirdetmény ellentmondást nem tűrő, megértést, türelmet kér. Az ott élőknek választási lehetőségük sem volt ez ügyben….majd máskor, más választás alkalmával tudják mit kell tenniük.
  Nem vagyok érintett, egyet azonban meg kell tanulniuk a képviselőknek: nemet kell tudni mondani!

 2. Basky András szerint:

  Kedves István!
  Először is köszönöm, hogy megtiszteltél leveleddel, véleményeddel. Sajnálom, különösen a „baráti üdvözlet” miatt, hogy úgy gondoltad, nyílt levélben is meg kell keresned és nem elég a hivatalos megkeresés, vagy egy személyes megbeszélés, amely szerintem mindig sokkal eredményesebb és barátibb, mint a médián keresztül való üzengetés. Ha megengeded, ezért személyesen kereslek meg, hogy a leveledben leírtakról, az arra adott válaszról további egyeztetést tudjunk folytatni.
  Üdvözlettel, barátsággal: András

  • Országh Ákos szerint:

   Minket semmilyen módon nem tájékoztattak még a kész tényekről sem,csak a szituációval kellett szomorúan szembesülnünk.Azt gondolom,hogy a lakóterületem elhagyásában semmilyen módon nem korlátozhatnak,nem beszélve arról,hogy egy vasárnapi napon engedélyt adni egy igen nagy hangzavarral járó rendezvény megtartására kis falunk egyik sűrűn lakott részén, teljességgel az ön lojalitását és kompetenciájának szintjét minősíti,mint “polgármester”.Bármennyire is kísérteties a hasonlóság,ez nem Monte Carlo mélyen tisztelt polgármester úr. Valamint azt sem hiszem,hogy jogilag ez megengedhető,bár úgy látom,hogy az emberi jogok jelen korban igen képlékenyen vannak értelmezve.
   Nem éppen baráti üdvözlettel és tisztelettel:Országh Ákos!

 3. Hajnal Ilona szerint:

  Kedves Mindenki!
  Mivel meghirdetett helyszínről, versenyről van szó, így a baráti beszélgetés marad baráti beszélgetés….szerintem…. Kétségtelen, hogy az érintett utcák lakosai és esetleges vendégeik, rokonaik sértve érezhetik magukat szabad mozgásukban önhatalmúlag korlátozott helyzetben.
  Sokak számára alapból érthetetlen a helyszín merész kiválasztása és a hosszadalmasra tervezett lakhely elhagyási tilalom.
  Nem tudom az érintettek időben értesültek-e a rendezvényről legalább egy szórólap formájában. A netes közösségi oldalakat el lehet felejteni ebben az esetben, hiszen éppen a nem netező korosztálybeliek érintettek. Uff!

 4. Bagaméri László szerint:

  Én ennek a rendezvénynek is örülök, meg a szamócának is örültem. A Rally rendezvénye valószínűen, sőt biztos vagyok benne, hogy több látogatót fog érdekelni, mint a foci meccsre akik kijárnak(150-200fő). Ez a kis látványosság egy külön színfolt a város életében. Volt ilyen több is az eddig tudomásom szerint hasonló út kijelöléssel.
  Izgalmas, és érdekes volt mindegyik.
  Én kimegyek.

  • Szőrös Zoltán szerint:

   Tiszteletem! Mondjuk onnan kimenni könnyű, sőt, a másik választási lehetőség az egész nap otthon maradni. 🙂 Itt senkinek nem a rendezvénnyel van a baja. Inkább a megrendezés és az engedélyezés módjával, idejével és helyével.

 5. jakabos g. szerint:

  Kedves Pista!
  Mélyen egyetértek aggodalmaddal, de be kell valljam, a gépem /PC/ müszaki gondjai miatt csak most szereztem tudomást erről a versenyről. Ha ez egy 15 órás, városon belüli verseny és a lakosságot karanténba zárja, semmiképpen nem engedhető meg. Erről a rendezvényről kik döntöttek, kiknek a beleegyező, támogató hozzájárulásával? Nem kellett volna pályaútvonal-tervezetet közzétenni, minden részletével? Stb,stb! Ennek a versenynek legalább vázlatos tervezetét, útvonalát ezen a honlapon biztos sokan szivesen elolvasnák Szőrös Zoltán tollából!

  • Szőrös Zoltán szerint:

   Tisztelt Olvasóm! A lapomon azért nem jelent meg semmilyen tájékoztatás, promóciós anyag a versenyről, mert a szervezők részéről semmilyen megkeresés nem érkezett. ha érkezett volna, akkor azt természetesen ingyenesen közzéteszem. De nem volt ilyen. A fenti levelet kaptam az érintett lakostól, hogy tegyem közzé, közzé is tettem. Nemhivatalos értesüléseim alapján az érintett lakosságot postaládai úton tájékoztatták jó előre, de csak már a kész tényekről.

 6. Szabó István szerint:

  Bagaméri Lászlónak, meg akit még érdekel!
  Laci a nyílt levélben nem a rendezvényt kifogásolta, hanem a helyszínt!! Gyere, egy kávéra meghílak, ha ide tudsz jönni reggeltől este 5-6 óráig, és kérlek innen a lakásból élvezd a futamokat.
  Az eddigi autós motoros őrületek csak a Mizsei utca senki által nem lakott részén kerültek megrendezésre /tűzoltóság-sport pálya hosszban!/. Az OKÉ! ez ellen semmi bajom. De most a Mizsei u. teljes hossza, az Eötvös u., Táncsics u.által, Kölcsey u., Vásártér által bezárt /szó szerint!/település rész teljesen lezárva, és ezeken a keskeny utcákon folyik majd a verseny a vásártérig.
  Ha megnézed a Rendező honlapját ott látható, hogy nagy TESCÓ stb. parkolóba, vagy lakatlan, /külterületi/ aszfaltozott területen szokták rendezni az autóversenyeket. Most indult el az edzés! 09.00 óra a házunk előtt/ Mizsei u. 37./ kb 80-90 km/ó , sebességgel, a hangzavar ehhez igazodik este 17. ó.-ig.
  Most már ne gyere mert nem tudsz.!
  Üdv. Szabó István.

 7. Szabó István szerint:

  Utólag olvasva pár helyesírási hiba becsúszott. Bocsi érte. Helyesen: kifogásoltam, meghívlak,.
  A “klikk” előtt nem olvastam el, mert már “izgi ” a verseny! Ezért csúszott be pár hiba.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.