Piaci helyzetjelentés

Voltam reggel a piacon lángosért… meg utána postán, így jöjjön pár gondolatébresztő tapasztalat.

Élénk érdeklődés volt, a helyi termelők helyi (?) terményekkel várták a vevőket, kissé (15-20%, ez árrésnek se rossz) drágábban, mint a helyi diszkont vagy zöldségbolt.

Kaphatóak voltak palánták és virágok is azoknak, akik ebben a szép időben kertészkednének, és azt kell mondjam, hogy amilyen idők jöhetnek, lehet pár paprika palánta jobb befektetés, mint a virág, de persze nem feltétlen olyan szép.

Jó hír, hogy az önkormányzat munkatársai és a közterület felügyelő INGYEN osztogatta a piacra látogatóknak a varrt, mosható maszkokat. A polgármester úr személyesen ellenőrizte, hogy minden rendben legyen.

A posta előtt a hosszú hétvége miatt is a szokott hosszú sor állt már nyitáskor, az emberek fegyelmezetten, maszkban, kellő távolságban türelmesen várták a soruk.

Ez sajnos nem akadályozott meg pár idős alkoholistát, hogy a posta előtti padon bandázzanak vagy négyen, szétdobálva, majd rászólás után hőbörögve összeszedve a kupakokat és a szemetüket, fennhangon óbégatva, hogy “Hetvenhét éves vagyok, hol voltál te negyvenötbe!” Majd miután elfogyott a sör és a pálesz, átmentek volna a piacra, de már a kerékpárút vonalában megállította őket a közterület felügyelő, nagyon helyesen. Amúgy reggel nyolcra kötözködősre beinni nem rossz teljesítmény!

Az ilyenek miatt lesz hiábavaló minden áldozatunk!

 

Kategória: Friss, helyi, koronavírus | A közvetlen link.