RICHTER GEDEON EÜ. RENDEZVÉNYE EREDMÉNYHIRDETÉSSEL

Számomra meglepően sokan vettünk részt Székesfehérváron a Vadvirág Étteremben az ebéddel egybekötött eredményhirdetésen.  Ezen a rendezvényen azok a nyugdíjas klubok vettek részt, akik kitöltötték a RG Egészségügyi Információs Program által  tavasszal kiadott tesztlapokat.

Bevallom, amikor klubvezetőnk, Prágai Angéla felolvasta a tesztkérdéseket és annak rendje-módja szerint megszavaztatta a tagságot, akkor én magam sem hittem abban, hogy ebből akár még valamiféle köszönet is származhat.  Angi néni ragaszkodott ahhoz, hogy ezt a tesztkérdéseket tartalmazó lapot igenis töltsük ki közösen, mert ezáltal egy kicsit belenézünk egészségi állapotunkba és soha nem lehet tudni azt, hogy kinek és milyen előnye lesz ebből.  Komoly előnynek számít persze az is, ha valaki ráébred, hogy valószínűleg egészségügyi problémája van és nem árt orvos segítségével diagnózist felállítani, a további egészségi állapot romlásának megelőzése végett.

Az eredményhirdetés előtt fontos információkat kaptunk RG képviselőktől.

A megjelentek között néhány klub sorshúzáson egy-egy digitális lázmérőt is nyert.

Természetesen jelen volt a megyei elnökünk Sántáné Margit is, aki eredményesnek ítélte meg Bács- Kiskun megye részvételét.

Angi néni átvette az Őszikék Nyugdíjas Klub nevében a negyedik helyezést elismerő oklevelet, valamint egy jelentős mennyiségű prospektust, amelyek természetesen a RG gyár termékeit ismertetik.

A köszöntők és a díjak átadását az ünnepi ebéd követte, amelyben megtapasztalhattuk (a levesben is), hogy lehet úgy is főzni finomat, hogy egy kicsit diétás legyen, tehát finoman, vékonyan legyen fűszerezve.  A levest követte a rántott szelet és sült szelet, köretekkel, valamint édességnek a somlói galuska és a kávé.

A megjelentek számáról lehetett nagyjából következtetni arra, hogy milyen létszámú közösséget mozgatott meg ez a kezdeményezés a RG részéről.

Én olyan 170-180 főre tippelem a meghívott és megjelent vendégek létszámát.

A RG előadói egy kis gyógyszertörténelmi előadás keretén belül felhívták a megjelentek figyelmét, hogy pl. a Kalmopyrin ebben az évben már megérte a gyógyszerként használatának a büszke 100 éves születésnapját!  Ha belegondolunk abba, hogy még a mai napon is kapható ez a gyógyszer, akkor el kell ismernünk annak sikerét a gyógyszerek között.  Ennek a gyógyszernek a feltalálója és annak forgalomba hozója maga Richter Gedeon volt kerek egy évszázaddal ezelőtt.

Köszönet jár a RG gyár egészségünk érdekében tett propaganda munkájáért, valamint a kedves vendéglátásért.

Szintén köszönet és elismerés illeti meg klubvezetőnket Prágai Angélát, mert rajta kívül nem nagyon bíztunk ennek sikerében.

 

Sólyom János

Lajosmizse, 2012. május 31.

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?