Valami történt a Hobby kocsmánál

Kedden került fel a netre a hétfőn készült videó, ahol a Hobbi kocsma előtti óriási pocsolyákról és a rossz utakról is szó volt.

 

MA, csütörtökön megjelent az önkormányzat grédere. Először is tegnap a kis névtelen mellékutcából lecsapolta a vizet egy önkormányzati dolgozó, úgy, hogy a kerítések alatt ráengedte a két szomszédos lakos szamócaföldjeire a vizet az utcából, ásóval aláásva a kerítéseknek. Szerencsére a szemfüles lakosok meg tudták előzni a komolyabb anyagi kárt.

IMG_20140918_091627 IMG_20140918_091649

Majd ma nekiállt a Prímás utca felől, és az önkormányzat kis gréderével elhúzta az utat, elegyengetve a kisebb kátyúkat. De amint a komolyabb problémához jutott, a Hobby kocsma előtti kis térre, megállt a tudomány. Ott bizony a sok víz alól az autók már kicsapták a homokot, és feltűntek a nagyobb kövek.

IMG_20140918_093639

Jött a magyarázat, hogy hát ezzel az eszközzel az ilyen köves földet ő nem tudja megcsinálni, és hát kellő eszközök hiányában ő mást nem tud tenni, mintsem együtt érez az ott lakókkal. Amikor vették a gépet, őt amúgy sem kérdezték meg, milyen lenne jó.

Ott a helyszínen egyébként arra a konszenzusra jutottunk az ott lakókkal és a gépkezelővel, hogy ezt az utcácskát először is tölteni kellene, például azzal a kavicsos, mart aszfaltos földdel, ami a csatornázás után kimaradt, és jelenleg az Iskola-tó partján terítik szét, hogy majd füvesítsék. Továbbá, mint azt már a videómban is mondtam, kellene oda egy árok, ami elnyelné a vizet.

IMG_20140918_093646

Így a gréderezés után most annyi maradt, hogy a fellazított föld bár sima, de biciklizni sem igen lehet rajta, amíg az arra járó autók le nem tömörítik, a komoly probléma, azaz a nagy pocsolyák meg megmaradtak, illetve ami bordákat hagyott maga mögött a traktor, azok is.

IMG_20140918_094231

Ismét csak egy magyarázattal lettek gazdagabbak az ott lakók, megoldás helyett, és a helyzet talán kicsit rosszabb lett, mint volt. De legalább az önkormányzat elmondhatja, hogy hát ők kiküldték a gépet. Köszönjük, előzetes helyszíni szemle, kellő eszközök és megoldások, majd ellenőrzés nélkül sok értelme volt!

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?