Vérlázító vásári parkolás – tombol a facebook népe

Vasárnap vásár volt, minden hónap első vasárnapján szokott.

A parkolásért ismét fizetni kellett, mint mindig. Aki jegyet vett, de már nem tudott hol parkolni, azt jól megbüntették. A nép pedig forrong.

Kimentem ma személyesen megszemlélni, mi is a helyzet, mert vásárban nem voltam.

IMG_20150608_161418

Végül is van tábla, ami az út szélén parkolást tiltja. Meg egy csomó másik, meg egy árok keresztbe az úton, meg a Petőfi utca sarkától kátyúk tengere. Meg vásár idején tömeg, rengeteg gyalogos és biciklis, aki össze-vissza közlekedik, mert normálisan nem lehet, egyszerűen nincs járda, se olyasféle, és az út is az elmaradt padkázás miatt már csak egy sávnyi széles. Nem csoda, ha elkerülte az autósok figyelmét a tábla.

IMG_20150608_161523

A szemtanúk elmondása szerint a szerencsések itt tudtak parkolni, a lenyírt fű jelzi a parkolót. De az út széle is le lett kaszálva. A parkoló tele volt, csoda, ha többen megtévedtek? Persze a 200 Ft-ért vett jegy mellé az már nem járt, hogy ne tessék bemenni, mert megtelt a parkoló.

Lehet arra hivatkozni, hogy kevés a terület, de – mint a facebookon olvasható ötletként – ott a régi lóvásár területe, ami sorompóval is zárható, az minden parkolási gondot meg tudna oldani.

De jelenleg inert hulladékot tárolnak rajta.

IMG_20150608_161750

IMG_20150608_161828

Összefoglalva: a büntetés talán jogszerű volt (végül is van tábla), de ilyen vásárszervezési hiányosságok mellett semmiképpen sem nevezhetjük etikusnak. Magyarul: ha nem tudok már legális parkolási lehetőséget biztosítani, akkor nem engedem be az autóst. Ha nincs legális hely, és tilosban parkolt mégis, akkor figyelmeztetem, büntetés helyett.

Ha pedig a városvezetés nem tud zökkenőmentesen megrendezni egy vásárt, ami azért évtizedeken át sikerült az elődjeiknek, akkor el kell gondolkodni azon, hogy a felelős személyek felálljanak az íróasztaluktól…

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?