Déli menü a Starban

A mai is csak egy szokásos rohanós délelőtt volt, amikor reggeli helyett is csak egy újabb kávét sikerült magamba döntenem. Így aztán igencsak korgó gyomorral sikerült megérkeznem az étterembe, hogy kipróbáljam a menüjüket. A Star Sport Pub Étterem és Panzió üzemeltetését nemrég vette át Sajó Attila és Ocsovai Zoltán, és bizony azóta még nemigen volt szerencsém itt enni. Azóta igazi webkettes étteremről beszélhetünk, hisz nem csak az aktuális heti vagy aznapi menü olvasható a facebookon, de az aznapi menü fotója is csalogatja az ebédelni vágyókat! A Tarnai utca viszonylag csendes környezetet nyújt az ebédhez, kényelmes parkolni és jól megközelíthető. Igyekeztem egy eldugottabb sarokban leülni, de ez sem jelentett hátrányt.

 

star2Szerencsére nem nagyon kellett várni a pincérlányra, akitől menüt kértem. Ma épp vegyes gyümölcsleves volt, brassóival. Ezután jött az első meglepetés: egy nagy pohár ásványvíz egy fél szelet citrommal, és egy kedves, őszinte mosollyal, mindkettő kérés nélkül. Az előbbi nagyon pozitív meglepetés volt, a másutt megszokott „Inni mit hozhatok?” kérdés helyett (persze biztosan kérhettem volna mást is). Utóbbi pedig valódi balzsam volt a lelkemnek, segített kiszabadulni a nap gondjai és feladatai közül arra a félórára, amíg ebédelek. Elmondható, hogy nem csak testben, de kicsit lélekben is feltöltődtem energiával a nap második felére.

 

 

A leves elég gyorsan az asztalomon termett, egy aranyos kis cseréptálban. Nekem nagyon szimpatikus ez a kis tálka, a finom leves mellé ad egy kis vidékies, házias hangulatot, kicsit különlegessé varázsolva az egyszerű hétköznapi ebédet. Kicsit aggódtam, mert sok helyen tapasztaltam, hogy a leves bizony olyan forró, hogy lehet felette még mondani egy Miatyánkot (néha még egy Rózsafüzér tizedet is), mire ehetővé hűlik. De itt is nagyon pozitívan kellett csalódjak: pont kellemes hőmérsékletű volt a leves, és rögvest jó étvággyal neki is láthattam. Se arra nem kellett időt vesztegessek, hogy várjam, míg meghűlik, sem a torkomat nem kellett leforrázzam vele. Maga a vegyes gyümölcsleves nagyon finom volt, magában hordozta a késő nyár és a kora ősz kincseit, egy kellemes, egészséges vitaminbomba volt, kellően megágyazott a második fogásnak.

star 001

Amint végeztem a levessel, szinte várakozás nélkül cserélődtek is a tányérok előttem, épp szusszanni tudtam csak a két fogás közt, és inni egy kis vizet. Nem kellett várni semmire.

star 002

A brassói. Egy ízlésesen tálalt, HATALMAS adag brassóit kell elképzelni. Kifejezetten nagyétkűnek ismerem magam, és jó éhes is voltam, de rendesen jóllaktam vele. Pont kellemesen fűszeres volt, remek kontrasztot adott az édes levessel. A pincérlány kínált hozzá kenyeret, de nem bánom, hogy nem kértem, sem a zsírossága sem a mennyisége nem kívánta, hogy némi friss kenyérrel egészítsük ki. Kifejezetten emberes ebéd volt ez így, amivel ki lehet bírni nyugodtan vacsoráig, és bőven elég energiát ad a nap hátralévő részéhez. Mindemellett egészséges és teljes értékű ebéd is.

Desszertnek bőven elegendő volt egy finom presszókávé, ami mellé kérés nélkül dukált a keksz és a víz.

star 004

Összességében elmondható, hogy egy bő félóra alatt megfizethető áron finomat, jót és kiadósat ebédeltem, kedves felszolgálás mellett. Persze szívesen elmeditáltam volna még a világ dolgairól a kávém mellett, figyelve a felszolgáló pontos, gondos, gyors és aprólékos munkáját, kiszabadulva a napi mókuskerékből egy kicsit, de az ebédidőm véges. Szerencsére kényelmesen belefértem, így nem kellett rohanni, hogy a gép elé rogyhassak, mindenre jutott idő. Mindenkinek ajánlom hát a Start, aki délben nem csak jóllakni, de kicsit feltöltődni is szeretne, mindezt nem csak barátságos körülmények közt, de barátságos árért cserébe is.

Kategória: Friss, helyi, Promóciós cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?