Év elején elfogták, év végére aktáját lezárták

Ez egy szép 2016-os rendőrségi ügy… Gratulálunk hozzá!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Titkos lejárat vezetett a táborfalvai drogültetvényhez.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 12-én 12 óra 45 perckor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai a Ladánybene és Tatárszentgyörgy közötti úton ellenőriztek egy Opel Astra típusú személygépkocsit, amit Cs. Krisztián 32 éves tatárszentgyörgyi lakos vezetett. Az autó átvizsgálása során a motortérben elrejtve bruttó 51,5 gramm kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványt találtak a rendőrök, amit a sofőr a 30 éves L. Máté táborfalvai tartózkodási helyéről tulajdonított el. Ott házkutatást tartottak a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai, amelynek során az ingatlan melléképületében egy lejáratot fedeztek fel, ami egy pincébe vezetett. A föld alatti helyiségben 40-től 100 centiméterig terjedő magasságú, 244 tőből álló cannabis-ültetvényt, valamint nettó 395 gramm kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt találtak. 

A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította. Ehhez az áramot L. Máté szabálytalanul vételezte, amivel közel félmillió forint kárt okozott a szolgáltatónak. A lefoglalt virágzó, aratás előtti állapotú növényekről a botanikus szakértő szakvéleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, amelynek mennyisége a tőszám alapján jelentős.

Egy másik, L. Máté által használt táborfalvai ingatlanban a cannabis növények learatott virágzatának szárítása során használt eszközöket, valamint nettó 27,72 gramm kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt foglaltak le. A 30 éves férfival szemben felmerült a  bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredménye és az igazságügyi szakértői vélemény is alátámasztott.

L. Máté 2013-tól elfogásáig rendszeresen árult kábítószert Táborfalván és Lajosmizsén, azonban a pincehelyiségben megtalált – jelentős mennyiségű, kábítószernek minősülő – növények szüretelése és értékesítése az elfogása miatt meghiúsult. A nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett és lopás vétség miatt őrizetbe vették a férfit, aki 2016. január 13. óta előzetes letartóztatásban van.

 

Cs. Krisztiánnal szemben kábítószer birtoklása bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt az örkényi férfit is, aki több alkalommal értékesített neki kábítószert. A 28 éves K. Dezső és Cs. Krisztián az eljárás során szabadlábon védekezett.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldi meg.

Tehát megbukott egy tolvaj fogyasztó, egy lopott árammal termelő termesztő meg egy dealer is. Külön kiemelném, hogy jól látható: a megyehatár csak a rendőrség munkájában okoz bonyodalmat, a bűnözőknek csak előny!

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?