Rendőrségi hírek, november

Lajosmizse város, valamint Felsőlajos község területén az alábbi rendőrségi események történtek:

 

2011. november 02.-án Lajosmizse külterületén a DÉMÁSZ Zrt. transzformátor egységét tulajdonították el ismeretlen tettesek, mellyel közel 1 millió forint kárt okoztak.

 

2011. november 06.-án a lajosmizsei vásár területén zseblopás módszerével loptak meg egy kadafalvi házaspárt, mely során pénztárca és iratok tűntek el.

 

2011. november 09.-én egy lajosmizsei lakost károsított meg egy ismeretlen személy, aki redőnykészítés színlelésével csalt ki nagyobb pénzösszeget a károsulttól. Kérjük a lakosságot, hogy aki ilyen munkavégzés címén adott megbízást jelentkezzen a rendőrőrsön.

 

2011. november 19.-én ismeretlen elkövető egy Lajosmizsén található lakóházba hatolt be, onnan szerszámgépeket tulajdonított el.

 

2011. november 28.-án egy lajosmizsei külterületi tanyából tulajdonítottak el ismeretlen tettesek fém hulladékot. Az elkövetők személye felderítésre került, mely során az okozott kár megtérült.

 

Továbbra is jelentős számban történnek területünkön falopások, melyek megelőzésére és felderítésére a helyi polgárőrséggel, valamint a KEFAG Zrt. erdészeivel közös szolgálatokat, akciókat hajtunk végre.

 

Kérjük a kerékpárral és gyalogosan közlekedőket, hogy a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedjenek a balesetek megelőzése érdekében.

 

 

Továbbra is felhívom a lakosság figyelmét, hogy fokozott figyelmet fordítsanak értékeikre, így különösen tartózkodjanak azokat a gépjárművekben látható helyen hátrahagyni, illetve kerékpárjaikat, motorkerékpárjaikat őrizetlenül, lezáratlanul ne hagyják.

 

 • A vagyonbiztonság fenntartása érdekében:
  • gépjárművét mindig lezárt állapotban hagyja hátra, értékeit, iratait ne hagyja az utastérben
  • tartsa tárcáját, iratait, telefonját mindig testi őrizetben, ne nyitott bevásárló kosárban
  • kosarát, táskáját mindig tartsa kezében, ne hagyja őrizetlenül
  • bankkártyájának, telefonjának kódját ne tartsa magánál, illetve egy helyen
  • körültekintően járjanak el utcai faárusoktól, árusoktól való vásárlás esetén (a vásárolt fa mennyiségére, fizetésre, visszakapott pénzösszegre kell különösen figyelni )
  • kiemelt figyelemmel járjanak el a közüzemi szolgáltatók ( DÉGÁZ, DÉMÁSZ, Bácsvíz, MATÁV ) munkatársainak kiadó személyekkel szemben, minden esetben kérjenek fényképes igazolványt tőlük, csak azonosításuk után engedjék be őket az ingatlanra
  • a rosszullétre hivatkozó és vizet kérő, ezáltal az ingatlanra bejutni kívánó személyekre is kiemelt figyelmet fordítsanak, mivel a legtöbb ilyen esetben a segítő szándékú házigazda figyelmét elterelve kísérelnek meg eltulajdonítani különböző vagyontárgyakat
  • idegen személyek különböző családtagokra történő valótlan tartozására hivatkozva csalnak ki pénzt gyanútlan emberektől
  • a bádogos munkák elvégzését vállaló gyakran külföldi ám magyarul jól beszélő személyekkel kapcsolatosan érdemes odafigyelni a kialkudott ár pontos letisztázására ( a megbízó teljes árként könyveli el a kialkudott összeget, míg a megbízott folyóméterenkénti árat számít fel ) a munkavégzés során a nyílászárók bezárt állapotára és az ingatlanon található más értéktárgyakra
  • a rendőrségtől, az önkormányzattól és a nyugdíjintézettől érkező személyek esetén érdemes meggyőződni az érkezett személy kilétének valódiságáról, illetve jövetelének céljáról. Ezt az  igazolványok, azonosítók ellenőrzésével, szükség esetén telefonon ( az adott szerv felhívásával ) történő tisztázással lehetséges megállapítani
  • ne engedjenek idegeneket a lakóingatlanba
  • ingatlanát lehetőség szerint védje megfelelő zárak, riasztóberendezések alkalmazásával
  • törekedjenek a SZEM ( Szomszédok Egymásért Mozgalom ) létrehozására, figyeljenek és vigyázzanak egymás értékeire

 

A Lajosmizse Rendőrőrs ügyfélfogadási rendje:

 

 • hétfőtől csütörtökig 07.30-16.00,
 • pénteken 07.30-13.30

 

Ezen időszakban az őrsöt a 06/76-356-011-es telefonszámon is el lehet érni.

 

Az őrs, illetőleg a rendőrség állandó telefonos elérhetőségei:

 

 • 112-es,
 • 107-es segélyhívó számokon,
 • 06/20-539-8440  

 

Az őrs bejárati kapuja mellett elhelyezett segélyhívó panel ( szürke színű ) segítségével lehetséges felvenni a kapcsolatot a közterületen szolgálatot ellátó rendőrrel.

 

A segélyhívó számokról kezdeményezett hívások a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, míg a segélyhívó panelről indított hívás az őrs illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőr szolgálati mobil telefonjára érkeznek.

 

A panel használata során 90 másodperces kapcsolat létesíthető a szolgálatos rendőrrel, melyet annak letelte után korlátlan számban meg lehet ismételni.

 

Lajosmizse, 2011. december 2.

.

                                                           Tisztelettel:

 

                                                                              Tarnóczy László r. alezredes

                                                                                       Őrsparancsnok

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?